POLICIJA SA DUGIM CEVIMA SVE ZAPLENILA! Nađeno 30 kilograma kokaina u KUTIJAMA SA BANANAMA u skladištu trgovačkog lanca

 POLICIJA SA DUGIM CEVIMA SVE ZAPLENILA! Nađeno 30 kilograma kokaina u KUTIJAMA SA BANANAMA u skladištu trgovačkog lanca

Foto: Profimedia

Na području Vinkovaca pre nešto manje od nedelju dana pronađeno je oko 30 kilograma kokaina u kutijama sa bananama u skladištu jednog trgovačkog lanca u Hrvatskoj.

Kako prenosi Index pozivajući se na svoja saznanja, reč je o skladištu voća i povrđa, a kokain su u paketima pronašli radnici i pretpostavlja se da je tu završio slučajno. Zapleni su prisustvovali i policajci sa dugim cevima.

Pronalazak kokaina u paketima banana u skladištu troginskog lanca očigledno je deo velike policijske akcije koja se sprovodi u Slaovniji i u kojoj je uhapšeno najmanje tridesetak osumnjičenika iz tri organizovane kriminalne grupe koje su se bavile preprodajom droge i duvana.

Kako neslužbeno saznaje Index, današnja brojna hapšenja su usledila nakon što je juče uhapšen jedan od članova kriminalne grupe.

Božinović nije direktno potvrdio pronalazak kokaina u paketima banana

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas nije želeo da potvrdi da je zaplenjen kokain skriven u bananama, barem ne direktno.

– Kada govorimo o zločinačkim udruženjima, policijskim akcijama i pretragama te hapšenjima, uz ono što je temeljni cilj, uvek se pronađe još nešto. Kada je u pitanju droga, nađe se oružja i novca – rekao je.

Božinović je dodao da Hrvatska ima takav položaj da ju je teško zaobići, kako turistima, tako i krijumčarima.

– Ako imate balkanski kartel koji drži više od 50 odsto tržišta kokaina u Evropi, teško da nešto s Balkana može doći na Zapad a da ne pređe preko teritorije Hrvatske – rekao je Božinović.

U Hrvatskoj su dosad više puta pronađene veće količine kokaina u paketima banana, po pravilu na jugu zemlje.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs