POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Pogledajte trenutak kada Šinzo Abea pogađa metak – drugi pucanj bio je koban (VIDEO)

 POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Pogledajte trenutak kada Šinzo Abea pogađa metak – drugi pucanj bio je koban (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/Stevanovic Vladimir

Društvenim mrežama se širi videozapis trenutka kada je bivšeg japanskog premijera pogodio metak atentatora tokom njegovog govora u japanskom gradu Nara. Abe je od posledica ranjavanja ubrzo preminuo.

Na videozapisu se može videti kako Abe održava govor okupljenima, a pored njega se nalaze članovi obezbeđenja i građani. U jednom trenutku čuje se pucanj i vidi se oblak dima na što reaguje Abeovo obezbeđenje pokušavši da ga zaštititi svojim telima i aktovkama.

Drugi pucanj, međutim bio je koban za bivšeg japanskog premijera. Kako se može videti na videu, iako su članovi obezbeđenja stali ispred atentatora i podigli aktovke metak je nekako uspeo da prođ i pogodi Abea u predelu torza. Nakon pogotka, kako se može videti na videu, Abe se uhvatio rukama za prsa, zateturao i pao. Napadača su potom savladali članovi obezbeđenja.

Jamagami, koji je identifikovan kao atentator na bivšeg japanskog premijera pucao je, prema vlastitom priznanju, iz ručno izrađenog oružja.

Abe je odveden u bolnicu zbog kardiopulmonalnog zastoja i nije pokazivao vitalne znakove. Proglašen je mrtvim u 17:03 sati iskrvarivši nasmrt od dubokih rana na srcu i desnoj strani vrata.

Primio je više od 100 jedinica krvi u transfuzijama tokom četiri sata, rekao je Hidetada Fukushima, profesor za hitnu medicinu u medicinskoj univerzitetskoj bolnici Nara, na televizijskoj konferenciji za novinare.đ

BONUS VIDEO: Ukrajinska policija došla na nudističku plažu da uruči pozive za vojsku – golaći se razbežali