“POJAČAVAJU SE BORBE… ALI TO NIJE DOVOLJNO” Britanski zapovednik obelodanio – evo zašto je Putinu strateški važan DONBAS

 “POJAČAVAJU SE BORBE… ALI TO NIJE DOVOLJNO” Britanski zapovednik obelodanio – evo zašto je Putinu strateški važan DONBAS

Foto: SrbijaDanas/SASA DZAMBIC/Shutterstock

Bivši zapovednik britanske vojske, penzionisani general Ričard Danat General je član Doma lordova, takođe je bio načelnik Generalštaba  od 2006. do 2009. godine godine, a u razgovoru za Skaj Njuz komentarisao je situaciju u Ukrajini.

Kaže da se odlučujuća borba sada vodi u regiji Donbas na istoku Ukrajine, dodajući da se borba za grad Severodonjeck intenzivira.

– Vladimir Putin dosad nije postigao puno u ovom ratu i zato vrlo snažno oseća da mora ostvariti neku vrstu pobede. U njegovom umu to verovatno znači potpunu kontrolu nad regijom Donbas. Iako ruske snage ostvaruju mali napredak, to im neće doneti pobedu u ratu – rekao je Danat.

Govoreći o situaciji u razorenom gradu Marijupolju, Danat je rekao: “Očekivalo se da će Marijupolj pasti, što znači da su Rusi sad ostvarili cilj stvaranja kopnenog koridora od Krima preko Marijupolja do Donbasa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *