PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV UBICE NA TROTINETU! Žižić pre nego što je izrešetan bio sumnjičav – izgovorio ovu rečenicu

 PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV UBICE NA TROTINETU! Žižić pre nego što je izrešetan bio sumnjičav – izgovorio ovu rečenicu

Foto: Printscreen/Twitter/@Silvana71376830

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Stefana M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila ove godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u ugostiteljskom objektu “Ritual caffe” na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost život i telo drugih gostiju lokala.

– Stefanu M. na teret se stavljaju tri krivična dela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i Izazivanje opšte opasnosti – saopštilo je Više tužilaštvo u Beogradu.

Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom Stefanu M.

– Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju – navodi se iz tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Stefanu M. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a Jovanu U. da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je Stefan M. 28. aprila oko 18:50 sati na podmukao način lišio života Luku Ž. koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad. Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače brata Luke Ž. da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Ž. sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke “Crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U., koji je uhapšen 13. maja ove godine.

Podsećamo, da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Inače, kako se nezvanično saznaje, svedoci koji su saslušani tokom istrage naveli su da je ubijeni Luka Žižić, odmah posumnjao u Stefana M. kada je ušao u lokal maskiran u radnika.

– Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bih zalegao” – otkriva izvor.

Prijatelji ubijenog Žižića, navodno su takođe komentarisali da im je ubica, pre nego što je zapucao u lokalu, sumnjiv iz nekog razloga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *