PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OCA IZ PAKLA: Monstrum držao ćerkicu (8) godinama žednu i gladnu zarobljenu u kadi na Zvezdari!

 PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV OCA IZ PAKLA: Monstrum držao ćerkicu (8) godinama žednu i gladnu zarobljenu u kadi na Zvezdari!

Na teret mu se stavljaju nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje.

Protiv Uroša Pašajlića Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon istrage, koja je sprovedena u najkraćem roku, podiglo Optužnicu zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje.

Optužnicom koja je podneta danas Prvom osnovnom sudu u Beogradu okrivljenom Urošu Pašajliću je stavljeno na teret da je tokom 2022. godine do 24.03.2023. godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene, čime je učinio krivično delo Nasilje u porodiciu sticaju sa krivičnim delom Zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

U toku istrage tužilaštvo je u svojstvu svedoka ispitalo emotivnu partnerku okrivljenog, njegovu bivšu suprugu, kao i policijsku službenicu PS Palilula koja je prilikom intervencije po nalogu tužilaštva pronašla devojčicu u kupatilu stana, te je naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je okrivljeni bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih droga i od upotrebe alkohola.

Foto: Facebook printscreen/Urosh MX/Youtube/UroshMX

Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloletne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je devojčica primljena na lekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.

Naime, nakon što je dana 24.03.2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kome je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo, te je okrivljeni dana 28.03.2023. godine pronađen, lišen slobode i doneto je rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova. Nakon saslušanja, na predlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26.04.2023. godine produžen rešenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.

Foto: MUP/Pink.rs Shutterstock

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti Obavezno lečenje narkomana i Obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih dela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obeležja krivičnog dela Pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sve vesti o zlostavljanju devojčice sa Zvezdare možete pročitati OVDE.