PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIROLJUBA PETROVIĆA: Tereti se za ova krivična dela

 PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIROLJUBA PETROVIĆA: Tereti se za ova krivična dela

Foto: Youtube/PrintScreen/Dokumentarne Emisije Balkan

Optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića, pseudoakademika i jednog od najpoznatijih antivaksera, podiglo je Osnovno tužilaštvo u Leskovcu, a on se tereti da je bez dozvole za lek, spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika.

U leskovački Sud 29. jula je stigao optužni predlog, a u saopštenju leskovačkog Tužilaštva, stoji je da on podnet protiv muškarca iz Petrovca.

Kako saznaju mediji u Osnovnom sudu u tom gradu, reč je o Miroljubu Petroviću, široj javnosti poznatom po rečenici “Ideš pod mač bato”.

On se tereti za krivična dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo.

– Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pokojne osobe iz Skoplja i pokojne osobe iz Novog Sada – saopštavaju iz Tužilaštva.

Još 2019. godine je tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo istragu protiv Miroljuba Petrovića, koji je u javnosti poznat zbog svojih antivakserskih i nadrilekarskih stavova, nakon što ga je Biljana Jovanović javno označila kao odgovornog za smrt njenog brata (31).

Međutim, ovaj slučaj još uvek nije dobio epilog.

– Ovaj predmet se nalazi u fazi dokaznih radnji, odnosno u predistražnom postupku i tek kada dokazne radnje budu završene biće doneta tužilačka odluka – rekla je portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu Marina Kecojević.

Pročitaj još