PLJAČKA, DILOVANJE, BRUTALAN NAPAD NA TAŠTU… Crnogorac ubijen u Ugrinovcima imao debeo policijski dosije – ovo su svi detalji

 PLJAČKA, DILOVANJE, BRUTALAN NAPAD NA TAŠTU… Crnogorac ubijen u Ugrinovcima imao debeo policijski dosije – ovo su svi detalji

Foto: Informer.rs/Facebook Printscreen

Beranac D. D. (33) koji je lividiran danas u Ugrinovcima u BMW-u zbog navodnog sukoba oko duga od 90.000 evra zbog šverca migranata imao je debeo dosije, a kako se saznaje, protiv njega se u Crnoj Gori vodio postupak zbog šverca droge, dok je u Srbiji osuđen na 18 meseci robije zbog oružane pljačke.

Kako su “Vijesti” prenele D.D. je 3. juna 2018. godine osuđen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu na 18 meseci zatvora zbog pljačke menjačnice.

Osuđen zbog pljačke

Prema optužnici Prvog osnonog javnog tužilaštva u Beogradu, Beranac je 3. februara u Beogradu, u ulici Balkanska broj 51, u menjačnici “Don Čikago” pretnjom da će neposredno napasti na život i telo oštećenog S.P. , oduzeo ukupno 3.860 evra… na način što je oko 7.30 časova ušao u taj objekat sa crnom epidemiološkom maskom, sa kapom i rukavicama.

Osumnjičeni je, navodi se, prišao pultu za kojim je sedio oštećeni, te je iz ranca izvadio pištolj marke “blow”, uperio ga prema oštećenom i povikao: “Pljačka, daj pare, usled čega se oštećeni pomerio od pulta u nameri da aktivira alarm. Videvši to, okrivljeni je zavukao ruku ispod zaštitnog pulta gde se nalazio novac i oduzeo 3.915 eura, nakon čega se udaljio sa lica mesta, u pravcu ulice Admirala Geprata.

Prilikom udaljavanja iz objekta, ispale su mu dve novčanice od 50 i 5 eura, a potom je sa sebe skinuo jaknu, trenerku, rukavice vunenu kapu i ostao u svetloplavoj trenerci i prsluku iste boje.

– Potom se taksijem prevezao do kružnog toka na Slaviji, i zamolio taksistu da se posluži njegovim telefonom. Potom je obavio poziv preko viber aplikacije, nakon čega je zatražio taskisti da ga odveze do Hrama Sveti Sava – navodi se u spisima.

Švercovao marihuanu

D.D. je inače hapšen 23. marta 2019. godine na Graničnom prelazu Ranče, nakon što je u njegovom vozilu pronađeno oko 216,4 kilograma marihuane.

– Carinici i policajci su kontrolom vozila u specijalno izrađenom bunkeru pronašli i oduzeli 218 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana ukupne težine oko 216,4 kilograma – navodilo se u optužnici.

Još 2016. godine, D.D. je, kako prenose Vijesti, organizovao grupu muškaraca da opljačkaju njegovu bivšu taštu dok je odlazila na posao, znajući da u torbi sa sobom nosi novac.

Organizovao napad na bivšu taštu

Budvanska kiminalistička policija tada je uhapsila D.D. i raspisala tada poternicu za još jednim Berancem (36). Oni su bili osumnjičeni da su brutalno prebili Budvanku i oteli joj 2.000 evra. Njima su u tome pomogle još dve osobe.

D.D. je prethodno organizovao grupu muškaraca i sačekao svoju bivšu taštu dok je odlazila na posao, znajući da u torbi sa sobom nosi novac.

Presreli su ženu i počeli da je šutiraju i udaraju, nanevši joj teške telesne povrede. Od udaraca, žena je pala u nesvest, dok je D.D. uzeo njenu torbu. Prolaznici koji su primetili ženu kako leži, pozvali su odmah policiju.

D.D. je ubrzo uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu u Podgorici , a na teret mu je stavljeno krivično delo razbojništvo i nanošenje teških telesnih povreda. Nakon što je saslušan, priveden je sudiji za istragu u Višem sudu, koji mu je odredio pritvor do 30 dana i on je tada upućen u zatvor u Spužu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *