PIKSI ŠMEKERSKI POSLE POBEDE ORLOVA: Imao poruku za Crnogorce, pomenuo Katar i dokazao kakav je stručnjak

 PIKSI ŠMEKERSKI POSLE POBEDE ORLOVA: Imao poruku za Crnogorce, pomenuo Katar i dokazao kakav je stručnjak

MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije savaldala je Crnu Goru u Podgorici sa 2:0, a selektor Orlova dao je veoma zanimljive izjave nakon tog susreta.

Najpre se osvrnuo na kvalitet protivnika.

–  Nisam iznenađen jer je bilo teško, govorio sam da je izuzetno kvalitetna ekipa i da može da napravi problem svakome. Euforična igra Crne Gore sa dosta tempa, mi u prvom delu meča nismo uspeli da povežemo nekoliko pasova i to daje krila protivniku. Činilo se da su moćni i dominantni, a i jesu bili. Znali smo da moramo da budemo strpljivi. Ulazak Vlahovića, postigao je dva gola, pokazao je kakve su izmene bile.

Koliki je stručnjak pokazao je time što je već u prvom poluvremenu znao šta nedostaje ekipi, ali je sačekao pauzu da to i sprovede u delo.

– Desetak pre kraja prvog poluvremena znao sam da ću napraviti dvostruku izmenu i ispostavilo se da je bila dobra odluka. 

Osvrnuo se i na pobedu bez primljenog gola, te kroz šalu dobacio da bi voleo da je tako nešto bilo i na Mundijalu.

– Kamo sreće da je u Kataru bilo tako, šalim se malo. To sve uliva poverenje za sve defanzivce, ali i druge igrače. Pobeda bez primljenog gola je uvek dobra.

Za kraj, imao je poruku za Crnu Goru.

– Crnoj Gori želim sve najbolje i da pobedi sve do kraja, osim onog meča u Beogradu. Imaju dobar tim, ali mi gledamo sebe. Okrećemo se meču sa Bugarskom u sledećem ciklusu – zaključio je Piksi.