PIKSI NI NA MAPI: Objavljena lista najboljih selektora!

 PIKSI NI NA MAPI: Objavljena lista najboljih selektora!

Nakon završenog Mundijala u Kataru objavljena je lista najboljih selektora u 2022. godini prema izboru Međunarodne federacije za fudbalsku statistiku i istoriju (IFFHS).

Za najboljeg je izabran šampion sveta Argentinac Lionel Skaloni posle titule u Kataru, što je i logično, a uz još trofej Finalisime. Ubedljivo je potukao celokupnu konkurenciju s 240 bodova.

Iza njega je selektor selekcije Francuske Didije Dešan, koga je Skaloni nadmudrio posle penala u finalu, a iskusni stručnjak dobio je 45 bodova.

Zanimljivo, na trećem mesto je marokanski selektor Valid Regragui. Nakon istorijskog rezutata i četvrtog mesta na Mundijalu, kao nijedna afrička reprezentacija ranije, Regragui je zaradio 30 poena.

I pored toga što je izgubio u borbi za bronzu od Hrvatske, odnosno kolege Zlatka Dalića, Marokanac je dobio više bodova od vođe Vatrenih koji je zavredeo 20.

Na listi je 10 imena i redom idu Japanac Hajime Morijasu (15 bodova), Holanđanin Luj van Gal (10), Amerikanac Greg Berhaler (10), selektor Saudijske Arabije Uv Renar (5), nedavno smenjeni u Brazilu Tite (5) i Paulo Bento koji je vodio Južnu Koreju (5).

Na ovoj listi, očekivano, nema selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija nakon slabog izdanja Orlova na Svetskom prvenstvu. Nije dobio nijedan bod…

Najnovije vesti o fudbalu pročitajte OVDE.