Pevaču “Granda” dijagnostifikovan TUMOR: Prošao 6 ciklusa HEMIOTERAPIJE, a ovo je bio OKIDAČ da nešto ne valja

 Pevaču “Granda” dijagnostifikovan TUMOR: Prošao 6 ciklusa HEMIOTERAPIJE, a ovo je bio OKIDAČ da nešto ne valja

Foto: Youtube printscreen/ Nikad nije kasno

Nekadašnji učesnik takmičenja “Nikad nije kasno” Đura Đalinac nije mogao ni da pretpostavi da će voditi najtežu i najveću borbu – onu za život, kad mu je pre par meseci pozlilo i nakon što je počeo da otiče, a zatim i da gubi na kilaži. Mesecima je pokušao da dođe do dijagnoze i sazna zašto konstantno ima vodu u stomaku, koja mu je i pravila najveći problem, a onda je ustavljeno ono najgore. Pronađen mu je tumor.

Otac je četvoro dece, dolazi iz Sremske Mitrovice, a Srbija ga je zavolela upravo kroz popularni šou program. Od tada, njegov život se u potpunosti okrenuo.

– U septembru prošle godine je počeo da me boli stomak, nisam mogao da dišem, a tek u novembru sam uradio prvi ultrazvuk. Od tad kreće moja borba. Prvi put mi je izvađeno 37 litara vode iz stomaka, a onda još više od 40. Lekari kažu da sa tolikom količinom vode pacijent nije preživeo više od 20 dana. Ja, nekim slučajem, Božijom voljom još sam tu – ispričao je Đura nakon što je prvi put završio u bolnici.

Đura Đalinac
Foto: Youtube printscreen/ Nikad nije kasno

Na žalost, kada je dobio konačnu dijagnozu, potvrđeno je ono najgore – Adenokarcinom Peritoneuma. Od tada je izgubio čak 73 kilograma. Rađen mu je CT u više navrata. Urađena je i laparoskopska biopsija peritoneuma u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Đura je primio šest ciklusa hemioterapije od decembra 2022. do februara 2023. godine.

– Navikao sam da se borim i ne dozvoljavam sebi da klonem duhom. Discipilinovan sam pacijent, mirujem i držim se pozitivno jer mi nema druge, a pevam nekad jer moram zbog para. Dešavalo mi se da mi preko dana izvade vodu, a uveče pevam. Omao sam nastup na Moto skupu, stegao sam stomak zavojima pred nastup i izašao pred publiku. Ali nije to lako, napor je to, više od sat vremena ne mogu da stojim na nogama – ispričao je ovaj hrabri čovek.

Pored svih nedaća koje su ga snašle, posebno ga boli što više nema primanja kojima bi iškolovao četvoro dece i platio kiriju.

– Ne volim da kukam, niti da se žalim, ali lečenje u Srbiji jeste skupo. Ako nemate para ne možete sebi da obezbedite lekove, niti jedan skroman život. Samo lekovi za imunitet koštaju oko 3.000 dinara, a gde su ostali koje moram da pijem. Nekad kupim, a ako nemam, sačekam ženinu platu što mi pada još teže.

Đura Đalinac
Foto: Youtube printscreen/ Nikad nije kasno