“PEVAČICA SE ČETIRI MINUTA GRČEVITO BORILA ZA ŽIVOT…” Tužilac DO DETALJA opisao kako je Jelena Marjanović umrla

 “PEVAČICA SE ČETIRI MINUTA GRČEVITO BORILA ZA ŽIVOT…” Tužilac DO DETALJA opisao kako je Jelena Marjanović umrla

Foto: Srbija Danas

U završnoj reči pred presudu Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), tužilac je do detalja, na osnovu analiza stručnjaka, opisao poslednje minute života pokojne pevačice “Granda”, kao i način na koji je ona umrla.

Izricanje presude zakazano je za 22. jul, a u petak su tužilac i Marjanovićevi advokati u Višem sudu u Beogradu satima obrazlagali zbog čega Zoran mora biti proglašen krivim i osuđen na 40 godina robije, odnosno zbog čega mora biti oslobođen krivice!

Spala patika i gumica

Tako je tužilac naveo “da je dokazano da je okrivljeni Zoran Marjanović u stanju uračunljivosti, sa umišljajem, na svirep i podmukao način, usmrtio Jelenu Marjanović”.

– Okrivljeni je smišljeno izvršio krivično delo kada se oštećena tome nije nadala i nije mogla da pruži nikakav otpor – rekao je tužilac, a zatim naveo da je Jelena prvo pokušala da pobegne od povredioca, a da je potom pokušala da se odbrani.

– Oštećena je nastojeći da pobegne od povredioca trčala preko travnate površine gde joj je spala patika, zatim je prešla oko 27 metara kada joj je ispao mobilni telefon, nakon čega je prešla 26 metara i tada joj je spala gumica za kosu, pa je usmerila kretanje ka kanalu, kada je najverovatnije zadobila povredu levog lakta i temenog predela, dok su smrtonosne povrede glave nastale u kanalu i, s obzirom da je utvrđeno udisanje tečnosti i stranog tela biljnog porekla, bila je živa kada je njeno telo dospelo u vodu. Odbrambene povrede ukazuju da se branila, isturajući povređene delove tela da bi se zaštitila od udaraca – obrazložio je u završnoj reči tužilac.

On je dalje naveo da smatra da je Jelena “od momenta uočavanja opasnosti, dok se još nalazila na travnatoj površini kada je počela da trči i beži, nesumnjivo osećala straha visokog inteziteta”.

– Radi se o tzv. primarnom strahu, nagonu za samoodržanjem. Primarni strah visokog inteziteta je kod oštećene imao obeležja užasa ili prestravljenosti. Kao naglo nastalo, intezivno i kratkrotrajno stanje emocija, primarni strah je kod oštećene trajao od uočenja opasnosti, do gubitka svesti u samom kanalu, što bi prema podacima iz spisa moglo iznositi ukupno tri do četiri minuta – rekao je tužilac:

Grozan način

– Svirepost ubistva dokazuje se veštačenjem od strane komisije veštaka, jer je izvršeno na grozan način, izaziva gnušanje okoline i zbog činjenice da je oštećena lišena života uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje pri svesti žrtve. Ubistvo je izvršeno sa ciljem da se žrtvi pričini bol i nepotrebna patnja. Izvršilac je hteo da ubije žrtvu na svirep način, pa čak i da uživa u tome.

Foto: Srbija Danas

Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa Zoranom Marjanovićem, ali on nije odgovorio na naše poruke.

Advokati odbrane

Zoran ima neoboriv alibi, nevin je

Za razliku od tužioca, četvorica branilaca Zorana Marjanovića, u petak je navelo da sud mora da ga oslobodi, jer je on nevin i naneta mu je velika nepravda.

– Zoranovo najjače oružje je istina. Tužilaštvo ništa nije dokazalo na sudu. Zoran je uništen čovek, on je zapravo oštećen – rekao je advokat Nikola Dumnić, dok je advokat Veljko Delibašić naglasio “da Zoran nije ubio Jelenu i da je teško braniti nevinog čoveka”:

– Zoran ima neoboriv alibi. Njegova ćerka je ispričala da je sve vreme na nasipu bila sa ocem.

Tužilac tvrdi

Okrivljeni ne govori istinu

Tužilac je u svojoj završnoj reči naveo i da je okrivljeni Marjanović negirao krivično delo, braneći se da nijednog trenutka nije silazio sa nasipa i prilazio mestu na kom je kasnije pronađen leš, što je u suprotnosti sa nalazom i mišljenjem veštaka.

– Okrivljeni ne govori istinu kada tvrdi da nije ubio svoju suprugu – zaključio je tužilac, ističući da je odbrana okrivljenog nelogična, neživotna i manipulativna:

– Stiče se utisak da je on sam sebi kreirao odbranu, odnosno da je imao već pripremljenu odbranu. Ako je okrivljeni u ovom slučaju nevin, zašto odbija da odgovara na pitanja javnog tužioca na glavnom pretresu i odbija da učestvuje u davanju svojih odgovora u prilog svoje nevinosti. Možda se potajno pribojavao da će mu biti postavljeno pitanje na koje neće dati odgovor za svoju nevinost.

Jelenine povrede

x 8 udaraca tupog, teškog i metalnog oruđa po slepoočnici, temenu, potiljku i licu

x Odbrambene rane na šakama i laktovima

x Modrice i ogrebotine po nogama i trupu

Hronologija zločina po tvrdnjama tužioca

2. april 2016. godine:

x 16.36 sati – Zoran i Jelena dolaze na nasip

x 16.38 sati – Zoran gasi mobilni telefon

x 17.00 sati – Nastupa Jelenina smrt

x 17.04 sati – Zoran ponovo postaje dostupan

x 19.35 sati – Zoran u PU Beograd prijavljuje ženin nestanak

3. april 2016. godine:

x 14.23 sata – U kanalu pronađen Jelenin leš

Pročitaj još