PETRIĆ NIJE BIO EUFORIČAN POSLE TRIJUMFA U KELNU: Sada je OTKRIO i razlog za to

 PETRIĆ NIJE BIO EUFORIČAN POSLE TRIJUMFA U KELNU: Sada je OTKRIO i razlog za to

FOTO: MN Press

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić, najavio je meč sa Kelnom u Ligi konferencija. Duel u Beogradu je na programu u četvrtak sa početkom od 18.45.

– Brzo dolaze ove utakmice, u nedelju pobeda nad Voždovcem, tada su momci odigrali kako treba. Nemam ništa posebno da vam kažem pred Keln, utakmica će biti mnogo drugačija od one pre sedam dana. Tada su pobedili Dortmund, a sada su ubedljivo izgubili od Menhengladbaha. Mi ćemo da se potrudimo da odigramo kao ore sedam dana, momci su svesni šta im donosi sutrašnja utakmica, da moraju da potvrde ono što su odigrali pre sedam dana. Igračima sam rekao da igraju za sebe, za svoje porodice i tako će i da se ophode – kazao je Petrić na konferenciji za medije.

Pričao je strateg crno-belih i o razlici između sadašnjeg tima i onog kojeg je zatekoa kada je došao.

– Dosta igrača je otišlo, a dosta došlo. Gospodin Stolica da je imao više vremena, možda bi se namestilo ovako kako je sad. Svako drugačije iztovara rečenice, drugačijim tonom, rekao sam im da urade ono što mogu i da sakriju nedostatke. U prve dve tri utakmice sam imao problema, ali mi je bitno da dobijemo i pobeđivali smo. Kasnije je sve išlo mmogo bolje. Sutra je novo dokazivanje. Ako dođe do slabe utakmice, poraza, opet će se vratiti stare priče. A to su isti igrači koji su bili, samo da moraju stalno da se dokazuju. Doći će do umora sigurno, a mi ćemo pokušati da rotacijom to umanjimo.

Nije bio euforičan posle trijumfa u Kelnu.

– Duže sam igrao u Britaniji, nego u Škotskoj. To možda vučem odande. Recimo u Dandiju sam bio tužan kada smo izgubili, ali sam video da ako daš 100 odsto ide novi dan, i ideš dalje. Svestan sam da prva utakmica kad dođe, biće mnogo drugačije, zato sam na zemlji. Takav sam kakav jesam, i u privatnom životu sam takav. Igrači to osećaju.

Govorio je i da ne očujekuje nikakvu razliku kod nemačkog tima u odnosu na prošlonedeljni meč.

– Igraju isto i kada pobeđuju i gube. Oni su i tamo bili ofanzivni, a na nama je da to neutrališemo, da iskoristimo svoje vrline. Ne moraju da razmišljaju o narednim utakmicama, sutra pun gas, pa ćemo videti. Igrali smo sa dva napadača, jer smo mislili da će nam ti igrači doneti rezultat i on je došao. I sam gol koji smo dali je nu početku došao i posle smo se povukli. Da je gol došao kasnije, možda bi utakmkica drugačije tekla. Sutra ćemo videti, ali smo blizu toga da se odlučimo da ćemo igrati u drugačijem sistem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *