PEŠIĆU PRETI OZBILJAN PROBLEM: Nikola Kalinić nije siguran da li će igrati za Srbiju na Mundobasketu

 PEŠIĆU PRETI OZBILJAN PROBLEM: Nikola Kalinić nije siguran da li će igrati za Srbiju na Mundobasketu

FOTO: MN Press

Slektoru košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislavu Pešiću preti veliki problem. Naime, Nikola Kalinić nije siguran da li će igrati za Orlove na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Mundobasket, koji će se igrati na Filipinima, u Indoneziji i Japanu, počinje 25. avgusta. Kalinić, koji je tokom karijere imao često problema sa povredama, trenutno nastupa za Barselonu.

– Jaoj, ne znam, pravo da ti kažem… Videćemo do leta šta će se sve dešavati. Iskreno, svaka sezona mi sve teže pada, sve više osećam i kolena i ahilove tetive i leđa. Videćemo, pričaću sa selektorom i sa porodicom, sa svima, naći ćemo najbolju odluku – rekao je Kalinić za “Sportklub”.

Kalinić ima 31 godinu, a sada žali što kao 20-godišnjak nije vodio računa o svom telu kao što to čini sada.

– Menjanje stila života, posvećivanje sve više pažnje ishrani, oporavku, snu… To s godinama dolazi, i prirodno je da si mnogo odgovorniji. Da sam ovako živeo sa 20 godina, ko zna šta bih uradio. To je ona priča ’da mi je ova pamet bila kad sam bio mlađi’… Redovan san, bolja ishrana, šta kad jesti, sve to pomaže, ali generalno jeste – sada jedva uspeš da se oporaviš za utakmicu za tri dana, a ranije si mogao da igraš još jednu isto veče.

Kalinić ove sezone prosečno beleži 6,9 poena uz 3,4 skokova i 1,8 asistencija po meču.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *