PEŠIĆ PREZADOVOLJAN IGRAMA ZVEZDINIH IGRAČA: Radujem se kad naši igrači preuzimaju više odgovornosti

 PEŠIĆ PREZADOVOLJAN IGRAMA ZVEZDINIH IGRAČA: Radujem se kad naši igrači preuzimaju više odgovornosti

Foto: MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić sarađuje u reprezentaciji sa Nemanjom Nedovićem (31), koga je trenirao i u Crvenoj zvezdi u sezoni 2011/12. Nakon te takmičarske godi Nedović je otišao u Lijetuvos Ritas, a Pešić je preuzeo Bajern

Pešić je komentarisao Nedovićeve odlične partije za Crvenu zvezdu ove sezone i smatra da je njemu mesto u NBA ligi, gde bi igrao da su ostali zajedno u Beogradu.

– Da sam ostao trener Zvezde, on bi sada bio u NBA ligi. Prerano je otišao u NBA. Da sam bio trener Zvezde, ne bih ga pustio. Prerano je otišao tamo. To je jedna od stvari gde se moć trenera smanjuje iz godine u godinu. Ili se sluša, ali se ne čuje. Nedović je kompletan igrač, nakupio se internacionalnog iskustva, ima i odgovornost da igra za klub kao Zvezda, od njega se očekuje – rekao je Pešić za RTS

Selektor je komentarisao nastupe domaćih igrača za Zvezdu i Partizan i naglasio da mu je veoma drago kada vidi da se naši talenti razvijaju na terenu, a ne samo na treningu.

– Radujem se kad naši igrači preuzimaju više odgovornosti, kao sad Petrušev. Sada raste iz meča u meč. Učiš najviše iz poraza, imao je sezonu gde nije dobio dovoljno minuta i nije mu pronađeno radno mesto. Traži se odmah rezultat i doviđenja. Ni ja mu nisam dao dovoljno, ali znam da je izuzetno talentovan i drago mi je da je taj talenat dokazao da može da igra na višem nivou. Nije lako mladim igračima da igraju u Zvezdi, moraju da preuzmu odgovornost i ja se radujem.

Srbija je blizu plasmana na Svetsko prvenstvo koje će se održati krajem leta 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *