PANIKA U SRPSKOM GRADU: Stravične objave kruže na društvenim mrežama, građani u strahu (FOTO)

 PANIKA U SRPSKOM GRADU: Stravične objave kruže na društvenim mrežama, građani u strahu (FOTO)

Foto: Shutterstock

Već drugi put u relativno kratkom vremenskom periodu, širi se panika na društevnim mrežama, objavljivanjem sadržaja u kom se ističe da su u centru Čačka napadnute mlađe devojke.

Prvi put napisano je kako je ispred Doma kulture muškarac napao i izbo nožem devojku, koja se jedva odbranila. Međutim, kasnije se ispostavilo da je informacija lažna i da se čitav incident zapravo nije ni dogodio.

– Imajući u vidu trenutnu moć društvenih mreža i činjenicu da se prve informacije u javnosti vrlo često pojavljuju upravo na taj način, odmah smo kontaktirali bolnicu, MUP, ali i zaposlene u Domu kulture, međutim nigde nije evidentiran bilo kakav napad ove vrste.

– Nakon toga, pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je i konačno da u samom centru grada nije došlo do bilo kakvog napada na mlađu žensku osobu. Zatim smo dobili informaciju da se ova lažna objava tada pojavila u još nekoliko gradova u Srbiji – kaže Ivan Nikolić, urednik i vlasnik agencije RINA iz Čačka.

Foto: RINA

Najnoviji incident dogodio se sinoć, kada se društevnim mrežama proširila objava da je takođe u centru Čačka, mladić pretukao devojku a zatim je na silu ugurao u automobil i odvezao u nepoznatom pravcu.

– Ja sam podelila objavu jer sam se uplašila i zaista želela da budem od pomoći u tom trenutku, ali kad sam bolje pogledala videla sam da na mestu gde je označen grad Čačak, stoji još jedan koji je ranije označen, a sada je ta lokacija samo prekrivena novom. Ovo je zaista sramotno, jer sve mi imamo sestre i ćerke i uvek nas je strah da tako nešto zapravo može da se dogodi i zato želimo da reagujemo na bilo kakvo nasilje, da se što pre sankcioniše i predupredi – rekla je Katarina iz Čačka, koja je i sama podelila lažnu objavu.

Ostaje pitanje ko stoji iza ovih lažnih objava i koji je njihov povod.