PAKLENE VRUĆINE DANAS U SRBIJI! Ovaj deo zemlje u CRVENOM, izdato hitno upozorenje: Za manje od 24h sledi PREOKRET

 PAKLENE VRUĆINE DANAS U SRBIJI! Ovaj deo zemlje u CRVENOM, izdato hitno upozorenje: Za manje od 24h sledi PREOKRET

Foto: Youtube printscreen/Arhiva Snimaka/Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji danas biti sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 38 stepena Celzijusa.

U jugoistočnoj Srbiji i na KiM na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme. U ostalom delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

RHMZ je upozorio i na promenu vremena u subotu, kao i na veću količinu padavina u subotu u drugom delu dana.

Foto: RHMZ/Printscreen

Za vikend temperatura u padu – u subotu za oko 7 stepeni i u većini mesta kretaće se od 25 do 30 stepeni, osim na krajnjem jugu, gde će i dalje biti veoma toplo, oko 34 stepena.

nedelju u svim predelima svežije, od 23 do 28 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ/Printscreen

Prema vremenskoj prognozi, početkom sledeće sedmice takođe će se zadržati svežije vreme, sa dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine.

U subotu naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve.

U drugom delu dana očekuje se veća količina padavina, posebno u Banatu, delovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje, gde se očekuje od 40 do 70 mm za 12 sati, lokalno i više.