OVOME SE NIKO NIJE NADAO! Ako planirate uranak za Prvi maj SPREMITE SE ZA OVO – konačno stigla detaljna prognoza

 OVOME SE NIKO NIJE NADAO! Ako planirate uranak za Prvi maj SPREMITE SE ZA OVO – konačno stigla detaljna prognoza

Foto: Shutterstock

Prvi maj se bliži, a kakvo nas vreme očekuje za praznik?

Pogledajte najnoviju prognozu za Srbiju.

– U petak posle hladnog jutra tokom dana pretežno sunčano i malo toplije uz slab vetar. U toku noći ka suboti nad zapadnim, severnim i delom središnjih predela regiona prolazno naoblačenje ponegde uz kišu ili pljuskove. Dnevni maksimum u petak od +14 do +19 stepeni Celzijusa – piše Marko Čubrilo u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

Za vikend promenljivo oblačno uz duže sunčane intervale ali i pojavu lokalnih grmljavinskih pljuskova, pretežno nad severnim i središniim delovima regiona. Vetar će uglavnom biti slab,a dnevni maksimum od +16 do +22 stepena Celzijusa.

– Početkom maja je izvesno razvijanje sekundarnog ciklona čiji bi se centar trebao nalaziti nad središnjom Italijom U tom položaju prva dva dan u maju ciklon bi ka nama transportovao relativno topao i povremeno vlažan vazduh – navodi meteorolog.

Foto: Srbija Danas

– Za 01.05. ned većim delom regiona promenljivo oblačno i tokom većeg dela dana suvo. Nad zapadu, jugozapadu i jugu regiona više oblaka uz grmljavinske pljuskove, koji su sredinom dana i popodne ponegde mogući nad središnjim i severnim predelima ali će tamo dominirati suvo vreme. Vetar će biti slab južni i jugoistočni. Krajem dana duž Jadrana jugo u pojačnju, a u košavskom području topla košava. Za 01.05. dnevni maksimumi od +16 do +23 stepena Celzijusa, šro je u okviru proseka – dodaje Čubrilo.

U utorak nad zapadnim, severozapadnim, jugozapdndim i središnjim, a uveče ponegde i nad severnim delovim regiona nestabilno uz grmljavinske pljuskove i moguće lokalne nepogode. Nad istočnim delom regiona i dalje verovatno suvo i pretežno sunćano. U košavskom području jaka košava, koja će uveče slabiti, dok na otvorenom moru Jadrana biti jakog juga koji će uveče takođe slabiti. Dnevni maksimum od +16 nad zapadnim i središnjim, dok oko +25 ponegde nad istočnim delovima regiona, stoji u prognozi.

Sredinom sledeće nedelje nad celim regionom nestbailno i svežije uz kišu, grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode. Vetar će okrenuti na severozapadni smer.

– Sumirano, sa večernjim postavkama modela ima lepih izgleda da za sam 01.05. nad većim delom regiona ostane suvo, ali kako se sinoptika još menja videćemo šta će u petak uveče pokazati simulacije modela kada ću raditi moju novu prognozu. Zatim odlazim na kraći odmor i naredna prognoza će biti dostupna u ponedeljak pre podne – zaključuje Čubrilo.