OVO SU USLOVI ZA NOVU TURU TURISTIČKIH VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI Ima jedna novina – sve što vam je potrebno na jednom mestu

 OVO SU USLOVI ZA NOVU TURU TURISTIČKIH VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI Ima jedna novina – sve što vam je potrebno na jednom mestu

Foto: Srbija Danas/Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nedavno novu turu turstičkih vaučera za odmor u našoj zemlji, rekavši kako je to neophodno kako bismo zadržali više ljudi. Početkom godine podeljeno je 100.000 vaučera, a među prijavljenima je najviše penzionera.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, studenti, zaposleni koji zarađuju manje od 70.000 dinara mesečno, nezaposleni.

Prijava se vrši na šalterima Pošte, gde se dostavlja potrebna dokumentacija, a putovanje mora da traje minimum pet noćenja.

Kako se koriste vaučeri?

Vaučeri za putovanja mogu da se koriste isključivo za putovanje u Srbiji, i to u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta ili studiranja korisnika. Vaučeri važe samo za ugostiteljske objekte koji učestvuju u programu subvencionisanja, a celokupni spisak nalazi se na sajtu mojasrbija.rs.

Vaučer koji vredi 5.000 dinara može da se iskoristi samo ukoliko putovanje traje pet noćenja. Ako je račun veći, korisnik će morati sam da pokrije ostatak. S druge strane, ako je iznos računa manji, razlika ne može naknadno da se iskoristi.

Ko ima pravo na vaučere?

Građani mogu da se prijave na šalterima Pošte Srbije, gde treba da prilože potrebnu dokumentaciju.

Uvac
Foto: Profimedia

Prvi korak je popunjavanje formulara koji može da se preuzme na sajtu mojasrbija.rs.

Kada su u pitanju penzioneri, oni treba da dostave dokaze o ostvarenom pravu na penziju koju je izdala banka na teritoriji Srbije. Građani stariji od 65 godina koji nisu penzioneri, treba da dostave potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, koji može da se preuzme na sajtu Pošte.

Zaposleni treba da donesu originalnu potvrdu o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi za mesec pre podnošenja isplate

Studenti uz prijavu treba da prilože i potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću akademsku godinu.

Na samoj prijavi, osim osnovnih podataka o korisniku, treba da se navedu i naziv ugostiteljskog objekta, s obzirom na to da dobijeni vaučer može da se koristi samo u objektu za koji se korisnik prijavio.

Rezervacija treba da se izvrši pre prijavljivanja za vaučer, a ugostitelji treba korisnicima da dostave potpisanu potvrdu o rezervaciji.

Uz navedenu dokumentaciju, potrebno je da korisnik priloži potvrdu o rezervaciji, ličnu kartu ili pasoš.

Potrebnu dokumentaciju za maloletno ili poslovno nesposobno lice prilaže roditelj ili staratelj. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju, tako da je neophodno da korisnik na licu mesta proveri tačnost svih podataka koje je naveo. Takođe, prijava treba da se obavi najkasnije 30 dana pre datuma putovanja.

Kako se vrši rangiranje?

Kako je broj vaučera ograničen na 100.000, rangiranje prijava vršiće se na osnovu datuma i vremena prijema na šalteru Pošte.

Građanima koji ostvare pravo na korišćenje vaučera, on će biti dostavljen na kućnu adresu u vidu preporučene pošiljke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *