OVO SU MESTA GDE JE NAVODNO PRIMEĆEN CRNI PANTER: Sve ih povezuje jedna neverovatna stvar

 OVO SU MESTA GDE JE NAVODNO PRIMEĆEN CRNI PANTER: Sve ih povezuje jedna neverovatna stvar

Foto: Google Maps Printscreen – Shutterstock

Skoro pa mesec dana, crni panter koji gostuje u našoj zemlji, ne da se uhvatiti. Šta više, šetka se od atara do atara, od grada do grada… Tek po nekom dozvolivši da ga vidi

Čiji je, i odakle nam je došao, pouzdano se ne zna. Pričalo se da je u ataru sela Sonte, kod Apatina, gde je prvi put viđen 8. novembra, stigao iz Segedina. Katkad pominjalo se i ime vlasnika, ali i ono je do danas zaboravljeno…

Nije, međutim, i panter, koji i dalje drži pažnju građana, pogotovo Vojvođana. Najviše onih u čijem kraju je viđen, pa kod jednih izaziva smeh jer “ma… kakav crni panter”, a kod drugih strah.

Ako je verovati svim informacijama i snimcima, panter je posle sela Sonte, posetio i Banju Junaković, 12. novembra. Tada je u potrazi za njim podignut dron sa termalnim kamerama, ali ništa nalik ovoj životinji nije uočeno, kako je za naš portal izjavio načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović.

– Prostor u samoj okolini hotela Banje Junaković, odnosno tu šumu smo pregledali i pretražili sa dronom. Uočili smo razne druge vrste životinja – ptice, neke razne vrste sitnijih glodara ali na sreću ili nesreću još uvek nismo uočili nešto što može da da indicije da je on tu, u blizini -. rekao je Ivanović tada za medije

Taman što se nekoliko dana, posle Banje Juanković smirila priča o panteru, u subotu, 26. novembra on se “pojavio ” u Feketiću, pa ponovo vratio u centar pažnje. Video ga je Andrej Maljik iz sela Kucura, rano ujutro kad je krenuo da ore njivu kod prijatelja u Feketić.

“Vozio sam i vidim nešto crno i mislio sam da je pas lutalica. Taman da izvadim telefon i da snimim, kako sam pomislio na telefon, krenuo je da beži. U dve sekunde je istrčao 30 metara. Ostao sam u šoku”, naveo je Maljik za medije.

Ovde je trčao, a u Vrbasu, gde je bila njegova naredna lokacija u kojoj se čekirao, odmah sutradan, u nedelju 27. novembra, se lagano šetkao pored vode.

Pored toga danas je javljeno da je viđen u Srbobranu tokom noći-.

U ovom momentu, ko zna gde je životinja. Jer, neumorna je. I, samo tokom noći može da pređe i do 30 kilometara.

Pročitaj još