OVO SKRIVAJU O “RIBNIKARU” Šok detalji o dečaku-ubici, inspektor: Na tome se ne sme završiti ova priča, trebalo je da bude likvidiran

 OVO SKRIVAJU O “RIBNIKARU” Šok detalji o dečaku-ubici, inspektor: Na tome se ne sme završiti ova priča, trebalo je da bude likvidiran

Foto: Srbija Danas/Društvene mreže

Prošlo je 40 dana od stravičnog masakra koji je uznemirio kako Srbiju tako i ceo Balkan. Tog 3. maja učenik sedmog razreda osnovne škole “Vladislav Ribnikar” počinio je nezapamćeni zločin, kada je iz očevog pištolja ubio svoje drugare i čuvara škole. I dok sve gotovo svakodnevno susrećemo sa novim detaljima, niko se nije zapitao – da li se nešto i skriva od javnosti?

Inspektor u penziji i bivši načelnik Odseka za krvne delikte beogradske policije Žarko Popović Pop na svom jutjub kanalu detaljno govori o ovom zločinu.

KAČKET I METAK NA MESTU MASAKRA NA VRAČARU Otkriveno šta je vlasnik ovog “dodatka” ispričao u policiji

DEČAK-UBICA PROGOVORIO! Ovo je bio ključni trenutak zbog kog je odlučio da krene u MASAKR – rečenice koje je izgovorio ŠOKIRALE i istražitelje

“NEMA REČI UTEHE…” Građani juče čitavog dana dolazili ispred “Ribnikara” – roditelji spremaju tužbe protiv oca i majke dečaka ubice (FOTO)

Popović iznosi šta su sve policija i tužilaštvo već morali da urade u istrazi o tragedijama u OŠ Vladislav Ribnikar i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva. Na samom početku važno je da naglasimo da do danas javnost nije informisana o preliminarnim rezultatima istrage, nemamo još nikakve informacije o motivima stravičnih zločina.

– Po meni ovo je jako bitno i to sam naglasio već nekoliko puta – da se ovde istraga ne sme svesti na determinaciju Tužilaštva, podizanjem optužnice protiv ova dva lica i njihovo sudsko procesuiranje. Znači, na tome se ne sme ova priča završiti. Posebno kada je u pitanju ovaj maloletni monstrum koji je po našem zakonu krivično neodgovoran. Moramo znati zašto je on to uradio i na kraju krajeva, da jedna individua psiho-fizički nezrela bude tako besprekorno obučena za borbenu upotrebu vatrenog oružja u velikom kalibru, što dosad u svetu nije zabeleženo i da je u tišini i toplini svog toplog doma, i u tišini i toplini svog bolesnog uma dugo vremena pripremao taj plan, pravio šeme, spiskove… išao na borbena gađanja gde mu je pomogao njegov otac, čak ga je vodio na softbol gde je učio gađanje iz pokreta… Taj mali montrum je vrlo uspešno “savladao gradivo” i bez ikakvog razloga i povoda tog dana je došao u školu i počinio stravičan zločin – kaže Popović.

– I dan danas na našim medijima, elektronskim, pisanim i drugim digitalnim medijima imamo vrlo nekompetentna i nestručna saopštenja, komentare, iz različitih struka, posebno iz redova psihologa, psihijatara, kojekakvih stručnjaka za kriminalistiku, bezbednost koji daju takve nesuvisle komentare i objašnjenja. Svi pričaju da je on maloletan, nezreo, da je to posledica video igrica, “Zadruge”, Kristijana Golubovića što je jedan stravičan nonsens koji ne treba uopšte uzeti u razmatranje. Ovde se postavlja jedno osnovno pitanje – kako će se validno forenzički izveštačiti ovaj mali monstrum? Pre svega, da li mi imamo kompetentnu psihijatrijsku i psihološku forenziku koja će barem približno ući u um ove osobe pa videti koji je to socijalni okidač bio da on to uradi? Da li je to lični motiv ili ga je tuđa ruka vodila kroz celu priču? 

Foto: Srbija Danas

Da li je dečak ubica iz svog bolesnog uma uradio to što je uradio ili ga je vodio neki drugi interes da se počini zločin, pitanje je koje postavlja inspektor u penziji naglašavajući da on ni tu drugu opciju ne bi isključio! Koristeći svoje iskustvo i moralni integritet koji je stekao rešavajući najmonstruoznije zločine, on je zamolio kolege da profesionalno odrade istragu i obaveste javnost.

– Ja sam stava da oba ova dela, znači to je moj isključivo profesionalni stav, koji zastupam još od prvog dana kada su se desili ovi zločini, da su oba ova lica trebala biti likvidirana od strane naše službe. Zašto? Pa prvo zbog toga što bi Srbija poslala jasnu poruku svima onima koji su na bilo koji način umešani u ovo – da će tako proći svako ko pokuša da ugrozi živote naše dece, naše omladine i koji želi koristeći posledice ovako traumatičnih situacija da dalje nastave da vrše destrukciju po našoj zemlji. Jedna od posledica jeste širenje panike, straha, nesigurnosti naših građana u rad naše države, državnih organa, a pre svega službi bezbednosti.

Foto: Youtube/Printscreen/Istraga sa Popom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *