OVO SE DUGO ČEKALO! Belivuk po prvi put o odnosu sa Markom Mesarom, a onda se iznervirao pa sudiji izgovorio rečenicu koja je zbunila sve

 OVO SE DUGO ČEKALO! Belivuk po prvi put o odnosu sa Markom Mesarom, a onda se iznervirao pa sudiji izgovorio rečenicu koja je zbunila sve

Foto: TV Pink/Shutterstock

U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk završio je iznošenje primedbi na svedočenja okrivljenih-saradnika na suđenju ovoj oranizovanoj kriminalnoj grupi, čiji pripadnici se optužnicom terete za najteža krivična dela.

On je tokom izlaganja rekao da je sudija postavljala sugestivna pitanja okrivljenim svedocima, pa je kao primer naveo da je Srđana Lalića upitala: “Vi niste videli otmicu jel da?”.

Pre toga je, kako tvrdi, Laić rekao da je video otmicu Nikole Mitića.

Naveo je i da je Lalić više puta menjao iskaz kada je pričao sa koliko metara je video otmicu Mitića, pa je prvo rekao sa 200 metara, pa sa 100 i kasnije, kako Belivuk tvrdi da nije video.

Komentarisao je i nepoklapanje u iskazima Bojana Hrvatina i Srđana Lalića

– Meni se čini da tu ima nekih neraščićenih računa, što meni odgovara, jer obojica lupaju gluposti i ne može im se verovati * rekao je Belivuk i dodao da je Hrvatinu “heroin popio mozak”.

Ponovio je da Mitić nikad nije slikan i da su sve slike iz optužnice “podmetačina”.

Kako tvrdi okrivljeni-saradnici se podučavaju, dopunjuju i međusobno sarađuju kada su u pitanju njihovi iskazi. Tvrdi i da je Lalić, kada je u pitanju ubistvo Zdravka Radojevića, “pomešao tekst sa Hrvatinovim”.

Belivuk je u jednom trenutku rekao da on nije Miljkovićevo obezbeđenje, niti je Miljković njemu obezbeđenje, već su najbolji prijatelji.

Sudija je nekoliko puta upozorila Belivuka da nema više vremena, ali su se onda saglasili da ubrza i da danas ipak završi.

Na kraju današnjeg suđenja Belivuk se iznervirao i obratio se sudiji rečima: “Meni je žao što sam se ja ovoliko trudio, a sa vaše strane osećam neku energiju da vam je nije bitno ovo što pričam“.

Takođe je primetio da je Lalić u sudnici “lagao šest meseci”. 

Na kraju je sudija Belivuka, koji  je iznosio primedbe oko šest sati, prekinula zbog isteka radnog vremena i rekla da će na sledećem suđenju koje je zakazano za utorak pričati ostali optuženi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *