OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Miljkovićev advokat zapretio u sudnici, a onda se uključio i Mesar: Hoćemo da upozorimo…

 OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Miljkovićev advokat zapretio u sudnici, a onda se uključio i Mesar: Hoćemo da upozorimo…

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Na samom početku je bilo burno.

U najveću sudnicu Specijialnog suda ušlo je sudsko veće i počelo prozivku optuženih. Prvi na listi za koje je konstatovano da su prisutni su Veljko Belivuk i Marko Miljković, koje je tužilaštvo označilo kao organizatore kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava.

U tom trenutku za reč se javio branilac Marka Miljkovića, advokat Vladimir Petrović koji je prigovorio odluci da se odbaci zahtev za izuzeće tužilaca tvrdeći da se onemogućava optuženima “pravična odbrana”.

– Okrivljeni i branioci nisu obavezni da prisustvuju farsičnom suđenju. Ako se nastavi ovako, sudićete u praznoj sudnici – zapretio je Petrović.

Pošto ga je sudija prekinula, Petrović je viknuo:

Hoćemo da upozorimo javnost da nećemo biti u sudnici – nastavio je Petrović iako je sudija navela da mu oduzima reč jer ono što govori nema veze sa suđenjem.

Za reč se javio i Marko Miljković ali ga je sudija upozorila da govori samo o stvarima koje imaju veze sa postupkom.

– Na ovom smo terenu. Prvo hoću da kažem, imamo još dva svedoka okrivljena, rekli ste da beleške ne mogu da se koriste, a onda ste dozvolili neke teze. Niste ni izvršili uvid šta je napisao, pa da se dogovorimo za ubuduće, slažem se da možemo da im stavimo za krivična dela koja su potpisali i priznali, krivično delo koje je izvršio. Član 162 na osnovu kog može da im padne taj sporazum, oni sami neka pričaju o datumima, ne možemo da im damo datume. Druga stvar, rekli ste nam kada je Belivuk davao odbranu da nećete koristiti zapisnik Bojana Hrvatina koji je dao kao osumnjičeni, ali ja sam čitao, on je 16. novembra dao izjavu pod zakletvom kao okrivljenog saradnika, gde ga je tužilac pitao da li ostaje pri iskazu koji je dao kao osumnjičeni, on je rekao “da ostajem pri iskazu koji sam dao”, tako da možemo da ga koristimo – rekao je Miljković dok su oko njega stajala petorica zatvorskih stražara.

Sudija ga je prekinula, navodeći da o primedbama na iskaz Bojana Hrvatina treba da prigovori kada on stigne na red, navodeći da se ne gubi vreme sada bez potrebe.

– Imamo mi vremena – odgovorio joj je Miljković, posle čega je vraćen u boks za optužene.

Branilac Veljka Belivuka zatražio je da se razdvoje svedoci saradnici da ne bi mogli da komuniciraju međusobno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *