OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Fenomenalna vest za Novaka stigla sa američkog kontinenta

 OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Fenomenalna vest za Novaka stigla sa američkog kontinenta

Serbia’s Novak Djokovic reacts after winning against Diego Schwartzman during their men’s singles match on day eight of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Suzanne-Lenglen in Paris on May 29, 2022.,Image: 695478560, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Iakonije sportski radovati se tuđoj muci, došla je uslovno lepa vest za Novaka Đokovića. Španski teniser Karlos Alkaraz povukao se sa ATP turnira u Akapulku, te je na taj način omogućio Srbinu da zadrži prvo mesto na ATP listi najmanje do 20. marta!

Novak će dakle uspeti da uđe u 380. nedelju na ATP vrhu, a njegova prednost nad Alakarazom mogla bi da se uveća i za 700 bodova ukoliko Srbin osvoji Dubai. 

Španac je od Akapulka odustao zbog povrede zadnje lože koju je zaradio igrajući u Rio de Žaneiru, a u utorak je poručio:

– Nažalost, nisam u stanju da igram u Akapulku. Imam prvi stepen istegnuća tetive desne noge i ta povreda će me odaljiti sa terena na nekoliko dana. To su pokazali testovi koje sam odradio.

FOTO: Twiter/José Morgado

Prve procene su da bi Alkaraz trebalo da pauzira između jedne i tri sedmice, što znači da bi Španac mogao da propusti u američku turneju ako se ne oporavi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *