OVO JE SRBIN PRONAĐEN MRTAV U ŠPANIJI! Izašao iz kuće i nije ga bilo nekoliko sati, nepoznate okolnosti pod kojima je upao u reku (FOTO)

 OVO JE SRBIN PRONAĐEN MRTAV U ŠPANIJI! Izašao iz kuće i nije ga bilo nekoliko sati, nepoznate okolnosti pod kojima je upao u reku (FOTO)

Foto: Printscreen/RTPA/Društvene mreže

Telo Srbina Miladina Jovkovića Rakićevića (59) pronađeno je juče kako pluta rekom u mestu Kangas de Onisa.

Nakon uviđaja, telo je izvučeno na obalu oko 11. 20, da bi odatle bilo prebačeno u Institut za pravnu medicinu u Ovijedu radi obdukcije.

Kako prenose španski mediji, od trenutka kada je izašao iz kuće do pronalaska leša u reci, prošlo je nekoliko sati. Prema pisanju lista “EL Komercio” Rakićević, je bolovao od bolesti neurodegenerativne sistema, odnosno, od neizlečive bolesti nervnog sistema. Prema rečima prijateljia i komšija, pred smrt se ponašao čudno usled bolesti, te im je povremeno delovao kao druga osoba.

Istragom je utvrđeno da se ne radi o ubistvu.

U Španiju stigao preko folklora

“Rakaš”, kako su ga zvali u Kangesu, bio je veoma cenjen član zajednice. Kako se navodi, od je iz Srbije u Španiju došao tokom ratnih devedesetih. U Toledo je došao sa folklornom grupom, odakle je kasnije završio u gradiću Kangas de Onis.

Foto: Printscreen/RTPA
Foto: Printscreen/RTPA

Budući da nije želeo da se vraća u Jugoslaviju zbog rata, rešio je da se trajno nastani u Španiji. Po isticanju boravišne dozvole, dobio je posao pri lokalnom fudbalskom klubu.

– Bio je veoma vredna i veoma aktivna osoba, bio je dobar komšija. U Kanikasu je radio i kao fizički trener i kao trener za niže kategorije. U gradu Kangesa je uvek bio vezan za sport – rekao je bivši predsednik fudbalskog kluba Ramon Hevija u razgovoru za lokalne medije.

U braku sa Laurom Valdes, Miladin je dobio troje dece. Kako se navodi, sahrana srpskog držaljvanina biće održana danas u lokalnoj crkvi Kangas de Onis.

Pročitaj još