“OVO JE SLABO IZDANJE ZIME” Meteorolog Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje do polovine februara

 “OVO JE SLABO IZDANJE ZIME” Meteorolog Todorović otkrio kakvo nas vreme očekuje do polovine februara

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Sada nas sve zanima kakvo će biti vreme u ostatku najhladnijeg godišnjeg goba. Prognoze kažu da će biti pretežno suvo narednih dana, a da se nove padavine očekuju od četvrtka; a za vikend možda i sneg, prognozira meteorolog Nedeljko Todorović.

Nekih ozbiljnih promena neće biti, započeo je Todorović i u nastavku ispričao šta je to što, po pitanju vremena, možemo očekivati.

– Pa, nekih ozbiljnih promena nema ni na hladnije, ni na toplije. Do četvrtka je blagi porast temperature. Sreda je najtopliji dan od 9 i 10 °C, utorak, sreda i četvrtak su dani u kojima će biti kiše i to kratkotrajne, a na planinskim predelima sneg, ali kratkotrajan – rekao je.

Za petak i subotu najavio je blagi pad temperature i to u intervalu od dva do pet stepeni celzijusa.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

– Od subote, pa nadalje je suvo, od nedelje i ponedeljka, 5. i 6. februar, je kratkotrajan porast temperature, pa onda opet tamo, do sredine februara meseca, bez značajnih zahlađenja i bez otopljenja – ispričao je Todorović.

Kad su u pitanju padavine, Todorović kaže da će biti pretežno suvo.

– Povremena naoblačenja sa nekim kratkotrajnim padavinama i to eventualno u noćnim i jutarnjim časovima. Temperature od 7. do 15. februara su temperature od -3°C do +2 °C, a maksimalne od 2 do 7 °C – rekao je Todorović, ocenivši ove temperature iznad višedecenijskih proseka.

– Ovo je slabo izdanje zime. Sneg se nije zadržao više od dva, tri dana. Do polovine februara neće biti ozbiljnije zime, a do kraja februara ne mogu da tvrdim šta će biti, ali mogu reći da će biti neki blagi zimski uslovi – istakao je Todorović.