OVO JE PRAVI RAZLOG ATENTATA NA ŠINZA ABEA: Konačno stigla potvrda, sve je povezano sa JEDNOM OSOBOM

 OVO JE PRAVI RAZLOG ATENTATA NA ŠINZA ABEA: Konačno stigla potvrda, sve je povezano sa JEDNOM OSOBOM

Foto: Profimedia

Majka čoveka optuženog za ubistvo bivšeg japanskog premijera Šinza Abe je pripadnik Unifikacione crkve, poznate i kao Munova sekta, potvrdila je danas ta organizacija, za koju je optuženi rekao da želi da joj se osveti.

Tesuja Jamagami (41) je želeo da se osveti jednoj organizaciji i odlučio je da ubije Abea jer je mislio da je bivši premijer imao vezu s njom, saopštila je u petak japanska policija.

Japanski mediji su pisali o verskoj organizaciji bez navodjenja njenog imena i potvrdili da je osumnjičeni Jamagami želeo da joj se osveti, jer je navodno dobila velike poklone od njegove majke što je dovelo njihovu porodicu u velike finansijske teškoće.

– Majka osumnjičenog Tesuje Jamagamija je član naše organizacije i učestvuje u događajima crkve otprilike jednom mesečno – rekao je danas Tomihiro Tanaka, predsednik japanskog ogranka Unifikacione crkve na konferenciji za novinare hitno organizovane u Tokiju.

Nije naveo kakve je poklone majka osumnjičenog davala crkvi navodeći da je policijska istraga u toku i da ta organizacija želi s policijom da sarađuje.

Foto: Twitter/CalibreObscura


On je istakao da je njegova organizacija užasnuta ubistvom Abea, koji nikad nije bio jedan od njihovih članova ili savetnika.

Ta žena se pridružila crkvi 1998. godine i organizacija je saznala da je zapala u velike finansijske teškoće oko 2002, rekao je Tanaka, dodajući da im nisu poznate okolnost koje su dovele do bankrota porodice.

On je takođe rekao da se pokloni crkvi daju na dobrovoljnoj bazi.

Abe je podlegao povredama od ranjavanja vatrenim oružjem u petak dok je govorio na predizbornom skupu u Nari na zapadu Japana.

Unifikacionu crkvu osnovao je 1954. u Južnoj Koreji Sun Mjung Mun (1920-2012). Ona deluje u toj zemlji, kao i u SAD i Japanu.