OVO JE MOTIV NAPADA?! Muzičari brutalno pretučeni u centru Beograda – isplivali novi detalji

 OVO JE MOTIV NAPADA?! Muzičari brutalno pretučeni u centru Beograda – isplivali novi detalji

Foto: Facebook Printscreen

Na parkingu Beton hale u centru Beograda, u noći između subote i nedelje, napadnuto je šest članova trubačkog orkestra iz Vladičinog Hana, a četvorica trubača je pretučeno. Kako se saznaje, na njih je nasrnula grupa muškaraca, koji su im prišli sa lancima i palicama, nakon što su po pozivu došli na parking da sviraju.

Dvojica povređenih imaju nagnječenje mozga i prelom lobanje, treći ima povrede glave, a četvrti je lakše povređen.

Pozvani da sviraju

Prema našim saznanjima, muzičari su nešto posle ponoći primili poziv da dođu na parking Beton hale i odsviraju pesmu.

– Kad su primili poziv krenuli su prema parkingu kada je za muškarcem koji ih je kontaktirao došla rulja naoružana palicama i lancima. Dvojica članova orkesta uspela su da pobegnu, a četvorica su pretučena – kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima muškarci koji su nasrnuli na muzičare nisu imali razloga da ih povrede niti su se žrtve branile.

– Ne znamo da li je muškarac koji ih je pozvao na telefon želeo da ih namami ili je njihova pesma zasmetala posetiocima obližnjih lokala ili čak konkurentskom orkestru – dodaje izvor.

Navodi iz istrage, potvrđuju da orkestar nije svirao u nekom od objekata u Beton hali, već su na parkingu uveseljavali posetioce.

– Trubači inače svake večeri stoje na parkingu i ispraćaju goste do automobila i usput im sviraju za novčanu nadoknadu – kaže izvor Kurira i dodaje:

– Dvojica su zadobila teške, a dvojica lake telesne povrede, koje su im nanete najverovatnije udarcima palicama. Muzičari sa teškim povredama su i dalje u bolnici, dok su druga dvojica otpuštena na kućno lečenje.

Kako se saznaje, pretučeni muzičari ispričali su policiji da mogu da prepoznaju dvojicu napadača, dok za ostale nisu mogli da daju opis.

– Rekli su da u tom metežu i haosu nisu lepo videli ko ih sve bije, gledali su da sačuvaju žive glave. Takođe, rekli su da je bilo mnogo napadača i da su im oteli instrumente pre nego što su pobegli – kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Premestili posao

Istraga o brutalnom prebijanju je u toku, kao i potraga za nasilnicima.

– Moguće je da su napadnuti od strane svojih kolega iz drugog orkestra. Tu je konkurencija postala jaka, praktično svaki orkestar ima svoju “teritoriju” za sviranje i ne sme da upada u tuđu. Jedino nam to pada na pamet kao motiv. Svakako ovo nikako nije smelo da se desi, nadamo se da će teško povređeni muzičari preživeti – kažu njihovi poznanici i dodaju da su trubači sa juga poslednjih godina premestili posao u Beograd, kako bi više zarađivali.

Prijatelji zabrinuti: Šta ako više ne budu mogli da sviraju?

Prijatelji povređenih muzičara kažu za Kurir da su zabrinuti za njihovo zdravlje, jer bi povrede glave i posle oporavka mogle da budu kobne po njihov posao.

– Verujemo da će se oporaviti, samo da budu zdravo i da mogu da nastave da se bave muzikom kako bi prehranili svoje porodice. Ne daj Bože da se ovako nešto ponovi. Strašno – kaže prijatelj i kolega povređenih.

U društvu poznatih – svirali Aci Lukasu

Prema rečima prijatelja, ali i sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, pretučeni članovi orkestra često su se mogli videti u društvu poznatih. Na fotografijama se vidi kako su svirali poznatom folkeru Aci Lukasu.

– Često su se slikali sa glumcima, sportistima, pevačima. Objavili su slike sa Novakom Đokovićem, Žikom Todorovićem i Zvonkom Demirovićem – kaže prijatelj.