OVO JE MESTO GDE JE POGINUO MUŠKARAC NA TARI! Retko ko vidi upozorenja, iza ograde je PROVALIJA (FOTO)

 OVO JE MESTO GDE JE POGINUO MUŠKARAC NA TARI! Retko ko vidi upozorenja, iza ograde je PROVALIJA (FOTO)

Foto: Shutterstock

Na planini Tara poginuo je V. M., koji je bio scenski rekviziter u ekipi filma “Oluja”.

On je u jutarnjim časovima pao sa litice planine Tara pod okolnostima koje se još utvrđuju.

Vidikovac Banjska stena na Tari postao je jedno od pet najatraktivnijih mesta koja su hit na Instagramu i to zahvaljujući savršenom mestu za fotografisanje. Svi žele da naprave nezaboravne fotke kod kanjona reke Drine, a za savršenu Instagram fotografiju bili spremni su da čekaju u redovima.

Tokom fotografisanja ljudi se često naslanjaju na ogradu i srljaju ne razmišljajući o svojoj bezbednosti. Koliko god lepo bilo, ipak je to mesto na ivici planine, koje je ograđeno samo na “tački za fotografisanje” i to jednostavnom drvenom ogradom iza koje se nalazi provalija, te može da se desi da se neko oklizne i padne.

Očarani prirodom i fokusirani na to kako će ona da izgleda na njihovom Instagram profilu, velika je šansa da posetioci Banjske stene nisu obratili mnogo pažnje ni na upozorenja koja se tamo nalaze.

Foto: Shutterstock

Prelepi vidikovac na području Nacionalnog parka Tara takođe je stanište opasnih zveri, te je poželjno da posetioci makar budu da oprezu jer postoji rizik od “bliskog susreta” sa mrkim medvedom, koji je jedan od najkrupnijih predatora na svetu.

Kod Vidikovca se nalazi i tabla sa upozorenjem na kojoj je navedeno da je na području Srbije brojnost mrkih medveda upravo na planini Tara i da ih ima 40.

U slučaju da na putu do pogleda na Drinu naletite na medveda, trebalo bi da stanete i ne pravite nikakve oštre i nagle pokrete, niti da dajete bilo kakve zvučne signale. Ključno je ne pomerati se.

Na tabli sa upozorenjem, koju posetioci nikako ne treba da ignorišu vide se i fotografije otiska prednje i zadnje šape medveda, kako bi posetioci ovog dela Srbije mogli da prepoznaju da li je predator u blizini.