OVO JE BIO OKIDAČ DA PODSTANARE DIGNE U VAZDUH Rođak programera iz Smedereva otkrio: Kirija je bila smešna, kad je ON došao…

 OVO JE BIO OKIDAČ DA PODSTANARE DIGNE U VAZDUH Rođak programera iz Smedereva otkrio: Kirija je bila smešna, kad je ON došao…

Foto: Društvene mreže

Rođak muškarca (57) iz Smedereva koji je u četvrtak uveče aktivirao eksplozivnu napravu velike razorne moći u stanu u kom su živeli njegovi podstanari i tom prilikom sebe ubio, a povredio podstanare  (21) i njegovu sestru (22), kaže za Kurir da je dolazak izvršetelja zbog duga od 7.000 evra za neplaćene račune najverovatnije bio okidač za bezumni čin.

Muškarac je, podsetimo, u četvrtak oko 20.30 sati u Ulici slobode gde u je jednoj zgradi imao jednosoban stan na četvrtom spratu, nakon svađe sa podstanarima aktivirao eksploziv koji je nakon detonacije razorio stanove od drugog do četvrtog sprata. On je ubio sebe, a dvoje podstanara ranio. Nakon detonacije delovi njegovog tela su bili rasuti po zgradi i ulici. Mladić je zadobio tešku povredu oka, dok je njegova sestra lakše povređena.

– Šokirani smo da se odlučio na ovakav potez i digao skoro pola zgrade u vazduh. Ne opravdavam ni jednog trenutka to što je uradio i hvala Bogu što nije bilo više žrtava. Strašno je da je on, koji je bio izuzetno miran čovek, bio sposoban da tako nešto napravi – kaže blizak rođak pokojnog za Kurir.

Kako je detaljno opisao, on se pre 10 godina totalno povukao i nije želeo da ima nikakav konatakt sa svojom porodicom.

– Sve je bilo u redu, lepo smo se družili i viđali, ali nakon što je njegova majka preminula pre 10 godina on je odlučio da se distancira od rodbine. Tada su naši odnosi zahladili i nije želeo nikakvu pomoć od nas, kako prijateljsku tako ni finansijsku – navodi rođak:

– Stan koji je razneo je zapravo njegovo nasledstvo od pokojne majke, a nije ga kupio od programerskog posla kako se priča. On se bavio popravkom kompjutera i davno je upisao školu za programere, ali je nije završio. Popravljajući računare zarađivao je za život, a dodatni izvor prihoda bila mu je kirija od tog stana u centru grada.

Sagovornik navodi da je cena kirije tog stana bila veoma mala, skoro pa smešna.

Foto: Društvene mreže

Čuli smo da je on taj stan iznajmio četvoročlanoj porodici i to za 50 ili 70 evra mesečno. Ta cena za lokaciju na kojoj se stan nalazi je bila ispod svake cene, ali je hteo da pomogne toj porodici jer su u teškoj situaciji – kaže rođak i dodaje da je navodno ta porodica ubrzo prestala da plaća kiriju, ali i račune.

– Navodno, dug za kiriju se gomilao, kao i računi koji su bili na njegovo ime. Nije znao kako da reaguje, pa je valjda išao i svađao se s podstanarima, a oni su potom promenili bravu. Čuli smo da su malo pre ovog suludog čina, izvršitelji pokucali na vrata kako bi naplatili dugovanja koja su podstanari nagomilali. Verujemo da je to bila kap koja je prelila čašu – priča sagovornik i dodaje da je muškarac živeo u kući koju je nasledio od pokojnog oca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *