OVI DELOVI SRBIJE PRVI NA UDARU! Novo upozorenje – pogledajte kako će u naredna dva sata nevreme protutnjiti našom zemljom (FOTO)

 OVI DELOVI SRBIJE PRVI NA UDARU! Novo upozorenje – pogledajte kako će u naredna dva sata nevreme protutnjiti našom zemljom (FOTO)

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u naredna dva sata na području Zapadne Srbije, Šumadije, kao i u Banatu doći do kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Foto: Printscreen RHMZ

Nakon jučerašnjeg nevremena zabeležen je drastičan pad od deset i više stepeni, pa je jutros, recimo, najhladnije mesto u Srbiji Kopaonik sa 10 stepeni.

Foto: printscreen vremeradar.rs

Snažno nevreme praćeno gradom juče je pogodilo prvo zapadnu Srbiju, a onda se proširilo i na ostale delove zemlje. U pojedinim mestima palo je do 50 mm kiše po metru kvadratnom.

Foto: printscreen vremeradar.rs

Ogromna količina padavina za kratko vreme napravila je haos i u pojedinim delovima prestonice, gde je kiša lila kao iz kabla, a olujni vetar je odneo deo krovne konstrukcije na Paunovom bregu na Voždovcu.

Foto: printscreen vremeradar.rs

Prognoza narednih dana

Podsećamo, prema prognozi za narednih sedam dana, u nedelju i ponedeljak očekuje se umereno do potpuno oblačno i osetno svežije vreme, mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom.

Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak, a od srede i postepeno toplije.

“Apokalipsa” i u regionu

Situacija u Sloveniji je dramatična pošto je tu zemlju sinoć pogodilo jako nevreme. Potopljena su brojna mesta, a stotine vatrogasaca i pripadnika drugih hitnih službi su na terenu.

U razornim poplavama u četvrtak i petak poginule su tri osobe i uništeni su putevi, mostovi i kuće u maloj alpskoj zemlji. Dve trećine teritorije su bile pogođene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *