OVI DELOVI SRBIJE NA NAJJAČEM UDARU: Stižu nam pljuskovi i grad, samo će u jednom regionu zemlje biti suvo

 OVI DELOVI SRBIJE NA NAJJAČEM UDARU: Stižu nam pljuskovi i grad, samo će u jednom regionu zemlje biti suvo

Foto: Profimedia

Za razliku od današnjeg znatno stabilnijeg dana, već narednih dana vreme će biti vrlo nestabilno.

Današnji dan proteći će u znaku sunčanog i toplog vremena, a maksimalne temperature biće iznad 25°C, lokalno i do 27°C.

Ipak, tokom dana očekuje se razvoj oblačnosti. Posle podne na istoku, a pred kraj dana i u južnim predelima očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. S obzirom na to da se i danas očekuje istočno strujanje, grmljavinski sistemi premeštaće se prema zapadu.

Već od sutra atmosfera će postati znatno nestabilnija. U sredu rano ujutro u severnim, a tokom prepodneva i u ostalim predelima Vojvodine očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Sredinom dana ova oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom proširiće se i na centralne, a do kraja dana i na ostale predele Srbije.

Zajedno sa oblacima i pljuskovima, vetar će biti u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura biće od 21°C u severnim predelima Srbije do 27°C u centralnim predelima.

U četvrtak ujutro u centralnim, a sredinom dana i posle podne i na jugu i istoku Srbije očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Na severu Srbije biće suvo i uglavnom sunčano. Veoma slično vreme očekuje se u petak i tokom vikenda.

Na severu će biti uglavnom suvo, a u ostalim predelima promenljivo oblačno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmnljavinom. Maksimalna temperatura u četvrtak i u petak biće od 22 do 26°C, a za vikend od  20 do 24°C.

Do subote će duvati severozapadni vetar, povremeno i pojačan, a u nedelju će vetar biti u skretanju na jugoistočni i biće u pojačanju.

Inače, na području Srbije narednih dana biće idealnih uslova i za lokalne grmljavinske oluje i nepogode. One bi bile praćene lokalnom pojavim grada, obilnim pljuskovima i intenzivnim električnim pražnjenjem.

Pljuskovi će tada biti neravnomerno raspoređeni, a na lokacijama koje budu bile izložene nepogodama moglo bi u kratkom vremenskom intervalu da padne i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru, pri čemu bi lokalno mogle da nastanu kratkotrajne urbane poplave, dok izlivanja od reka nema. Prema trenutnim prognozama duže stabilizacije vremena nema do kraja maja.