OTKRIVENO KO JE NA SLIKAMA STRAVIČNOG MUČENJA! “Prepoznao je sebe” – užasni detalji mučenja škaljaraca od strane policije

 OTKRIVENO KO JE NA SLIKAMA STRAVIČNOG MUČENJA! “Prepoznao je sebe” – užasni detalji mučenja škaljaraca od strane policije

Nakon uznemirujućih fotografija mučenja mladića od strane crnogorskih policajaca, koji su torturu slikali, a zatim se i hvalili svojim šefovima iz podzemlja, otkriven je identitet dvojice mladića sa fotografija. Kako su potvrdili advokati, u pitanju su Stefan Kovač i Jovan Mrvaljević.

Mladići sa fotografija se trenutno nalaze u zatvoru i slove za osobe bliske škaljarskom klanu.

Povodom objavljenih fotografija navodne policijske torture, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović zatražila je od rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici da joj do ponedeljka dostavi detaljan izveštaj o prijavljenim slučajevima policijske torture i preduzetim radnjama u tim predmetima, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT).

– Nakon analize dostavljenih izveštaja doneće se odluka o daljem postupanju – navodi se u saopštenju.

Portal Libertas objavio je da su pripadnici crnogorske policije prisustvovali ili su znali da se čine krivična dela torture nad uhapšenim ljudima. Objavljene su fotografije mučenih mladića.

Otkriveno ko je na uznemirujućim slikama

Stefan Kovač i Jovan Mrvaljević su na fotografijama kao žrtve policijske torture 2020. godine, koje su objavljene u četvrtak, potvrdili su za Pobjedu advokati Damir Lekić i Tatjana Pavličić.
Stefan Kovač je sebe prepoznao na fotografiji gde policijski službenik čvrsto drži njegovu glavu obmotanu plastičnom kesom – kazao je je Kovačev branilac advokat Damir Lekić.

Prema rečima advokata Lekića, Kovač je nasilno prinuđen da policiji preda pristupne šifre svojih telefona i potpiše da je to učinio dobrovoljno.

– Zbog takvog postupanja, Kovač je, osim što je postao žrtva neviđene policijske torture, postao i žrtva nezakonitog krivičnog progona koji je rezultirao njegovim odlaskom u Istražni zatvor i maratonskim suđenjem koje traje duže od dve i po godine – pojasnio je Lekić.

Kovaču se po drugi put sudi pred Višim sudom u Podgorici za optužbe Specijalnog tužilaštva da je pripadnik kriminalne organizacije, koju je formirala osoba sa pseudonimom Džon Goti, a koja je imala zadatak da ubije Dejana Kašćelana u Beču 2020. godine.

Advokatica Tatjana Pavličić je za Pobjedu rekla da potvrđuje da se na fotografijama kao žrtva policijskog mučenja nalazi njen branjenik Jovan Mrvaljević.

Mrvaljević je bio pretučen skoro na smrt, a zahvaljujući lekarima u Kliničkom centru Crne Gore ostao je u životu. Medicinska dokumentacija koja svedoči da je Mrvaljević žrtva policijske torture dostavljena je ombudsmanu a na sledećem ročištu pred Višim sudom sa njom ću upoznati i sutkinju Nadu Rabrenović kojoj je dodeljen u rad predmet u kome je optužen Mrvaljević – kazala je Pavličić.

Ona je navela da je Mrvaljević u noći 30. na 31. decembra 2020. godine, nakon nezakonitog lišenja slobode i užasnog mučenja, zlostavljanja, prebijanja i davljenja od strane pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja, gotovo u nesvesnom stanju bio odvezen u Urgentni centar u Podgorici.

On je uhapšen kao osumnjičeni za planiranje ubistva Slobodana Kašćelana, vođe kavačkog klana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *