OTKLONIO SVAKU DILEMU! Škuletić objasnio svima: Mi smo iz Crne Gore, ali smo SRBI

 OTKLONIO SVAKU DILEMU! Škuletić objasnio svima: Mi smo iz Crne Gore, ali smo SRBI

Foto: MN Press

Iako je češća situacija da sportisti iz Srbije izaberu dres Crne Gore usled manje konkurencije, međutim postoje i obrnute situacije.

Jedan od njih je i Petar Škuletić (32), nekadašnji napadač Partizana, koji je rođen u Crnoj Gori, ali se nije dvoumio oko toga koji će dres nositi, te je izabrao Orlove.

On je gostujući u podkastu “Alesto” otkrio zašto je izabrao da igra za Srbiju, a ne za Crnu Goru i koliko mu je to značilo.

  • Mi smo Srbi iz Crne Gore. Ponosno kažem iz Crne Gore! Volim Crnu Goru, rođen sam u Crnoj Gori! Ali, mi smo Srbi! Moji roditelji, moj đed… Srbi smo – rekao je Petar Škuletić, a onda pojasnio izbor reprezentacije:
  • Nisam imao dilemu za koju ću reprezentaciju da igram. Iako znam, da sam igrao za reprezentaciju Crne Gore, da bih realno imao mnogo više nastupa tamo, nego ovde, iako su tamo ekstra igrači, od Stevana Jovetića, Mirka Vučinića,. Naravno, nisam ja bio lud da to ne znam.

Petar Škuletić rođen je u Danilovgradu. Kao dete došao je u Partizan, prošao sve selekcije crno-belih, ali i reprezentacije Srbije.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije Petar Škuletić debitovao 29. marta 2015. u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo 2016. protiv Portugalije (1:2) u Lisabonu.