OTAC USTIMA ISISAVAO KRV DA SE MALI STEFAN NE UGUŠI: Potresni detalji sa izricanja presude Galiću

 OTAC USTIMA ISISAVAO KRV DA SE MALI STEFAN NE UGUŠI: Potresni detalji sa izricanja presude Galiću

Foto: Facebook/Printscreen/Mihailo Balic

Sudija Vladana Vukčević Jovanović osudila je Lazara Galića na maksimalnu kaznu, pa u obrazloženju presude navela da je jedan od razloga za to što se po oceni suda nije iskreno pokajao, niti pokazao empatiju.

Sudija mu je pored zatvorske kazne izrekla i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, a Galiću je danas određen i pritvor. Niko od članova porodice nastradalog Stefana Balića nije bio u sudnici, a Galiću su podršku pružali supruga, brat i kum. On je mirno bez reči saslušao presudu.

– Lazare, sud je na osnovu brojnih dokaza utvrdio da ste izvršili krivično delo i sami ste rekli u svojoj odbrani da ste osetili tup udarac, ali da se niste zaustavili, već ste nastavili nekočeći. Uhapšeni ste dan posle, a u međuvremenu se niste interesovali za stanje povređenog, zbog toga sud vam je izrekao maksimalnu kaznu – rekla je sudija i podsetila da je svojim automobilom udario dvoje dece i da je Stefan preminuo četri dana kasnije.

– Kako se osećala njegova porodica možemo samo da nagađamo. Njihov otac Mihailo koji je i sam radnik Hitne pomoći svedočio je da je držao glavu sina i svojim ustima izdisavao krv iz usta i nosa dečaka da bi mogao da diše. Na dan kada je došao da ga vidi u bolnici saznao je da sat vremena ranije preminuo. Zamolio je kolege lekare da još jednom vidi sina. Otvorili su mu džak, poljubio ga je i sam zatvorio džak – podsetila je sudija na potresno svedočenje oca.

Ona je podsetiila i da je Stefanov brat, četvorogodišnji Luka zadobio povrede celog tela.

– Njegov otac je svedočio da se od fizičkih bolova oporavio, ali ne od onoga što je preživeo na dan kada je poslednji put držao za ruku brata – rekla je sudija.

Ona je podsetila da je Galić do sada osuđivan 10 puta za različita krivična dela i dva puta zbog saobraćajnih nesreća koje je skrivio u istoj ulici i to na pešačkom prelazu.

Oba puta ste imali veliku količinu alkohola u krvi, a šest puta ste i prekršajno kažnjavani – obrazložila je sudija presudu.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *