OTAC NESTALOG DEČAKA U OČAJU: Do porodice dolaze razne priče – “Učio sam ga da reku poštuje”

 OTAC NESTALOG DEČAKA U OČAJU: Do porodice dolaze razne priče – “Učio sam ga da reku poštuje”

Foto: Društvene mreže

Otac (36), desetogodišnjeg dečaka kome se trag izgubio u ponedeljak zajedno sa rođakom (11), ne gubi nadu.

– Molim sugrađane, a i šire, da nam pomognu u potrazi za sinom i drugim dečakom. Apelujem na ljude koji imaju čamce da izađu na Dunav! – ovim rečima počeo je ispovest za Kurir otac dečaka.

Podsetimo, bicikle i obuća mališana nađeni su na obali Dunava kod kajak kluba, a od njih četiri dana nema ni traga ni glasa. Otac nestalog dečaka smogao je snage i zahvalio se svima koji pomažu u potrazi, ali moli i ostale da se priključe kako bi se potraga omasovila.

– Molim sugrađane koji imaju čamce da krstare Dunavom nizvodno, što više mogu. U slučaju da su tela negde isplivala, da su se zakačila za nešto, da ih izvučemo… Molim i pecaroše da ukoliko nešto primete odmah jave – kaže čovek koji već četiri dana proživljava agoniju zajedno sa svojom suprugom i porodicom drugog nestalog deteta.

Otac kaže da do njih dolaze razne priče, od toga da su se deca udavila, do toga da su kidnapovana.

– Ne isključujem ni varijantu da su deca oteta. Zbog toga smo oblepili grad njihovim slikama. Molimo ljude da što više dele te fotografije, pa ukoliko ih neko primeti da nam javi. Spremni smo za svaku saradnju, samo da dođemo do dece! Više bismo voleli da verujemo u priču da su oteti, jer onda ima nade da su živi – iskren je Slobodan.

On kaže i da ga pogađaju pitanja: “Šta će deca sama pored vode?”, jer, kako kaže, sina je učio da reku poštuje i da je se plaši.

– Moje dete je odraslo na reci. Redovno smo zajedno išli, išli smo i na pecanje. Od malena sam ga upozoravao na opasnosti reke. Vaspitan je tako da sam ja siguran da on nije ušao u vodu da bi se kupao, jer zna šta može da se desi. Pretpostavljam da se drugi dečak okliznuo, a da mu je on pružio ruku da pomogne – objašnjava.

Volonteri došli iz Beograda

Za dečacima tragaju ronioci Žandarmerije, kao i brojni dobrovoljci.

– Momci iz apatinske marine i apatinska Šumska uprava Vojvoidina šume dali su čamce, krstare Dunavom. Volonteri ronioci iz Beograda su takođe došli, kao i Somborac sa čamcem, posadom i sonarom, te neloliko Apatinaca sa čamcima – pričaju prijatelji porodice.