OTAC MLADIĆA RANJENOG U MALOM ORAŠJU OTKRIVA SVOJU PRIČU KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Evo šta se dešavalo pre i nakon stravičnog događaja

 OTAC MLADIĆA RANJENOG U MALOM ORAŠJU OTKRIVA SVOJU PRIČU KOJA LEDI KRV U ŽILAMA Evo šta se dešavalo pre i nakon stravičnog događaja

Foto: Srbija Danas, MUP

Otac mladića koji je ranjen u pucnjavi u Malom Orašju otkriva šta se dešavalo pre i posle stravičnog događaja.

 Otac mladića koji je preživeo krvavi pir u Malom Orašju, kaže da je njegovo dete ranjeno sa četiri metka, kao i da je već 25 dana u bolnici

– Želim da se niko ovako više ne oseća, moj sin je bio hrabar i Bogu sam zahvalan što je dobro, volja ga je spasila smrti.

Ovako poičinje svoju ispovest za medije otac mladića iz Malog Orašja, koji je u krvavom piru pomahnitalog U. B. pogođen sa četiri metka.

U. B. je, podsetimo, samo dan nakon što je dečak (13) počinio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, ubio osmoro i ranio 14 devojaka i mladića iz sela Malo Orašje i Dubona. On je kobnog 4. maja iz automatske puške pucao u ljude koje nikada ranije nije upoznao.

Pojavio se s puškom

– Mog sina su drugari pozvali da dođe na piće kod spomenika u centru Orašja gde su se ranije okupili. Oni su tamo malo roštiljali, družili se… Deca su to. On kad je stigao tamo, posle par minuta se pojavio ubica sa puškom i krenuo da puca po njima – kaže nam uznemireni otac, koji je 2018. godine ostao bez starijeg sina.

On dodaje i da sigurno ne bi preživeo da je izgubio još jednog sina.

– Znam šta je velika bol, prvi sin mi je preminuo pre pet godina, imao je samo 17 godina. Sad kad se sve ovo desilo molio sam se da ne izgubim drugog sina, mnogo mi je drago što je sve podneo kao junak, hrabar dečko – ispričao nam je otac sa suzama u očima.

Njegov sin će iz bolnice u Beogradu ovih dana biti transportovan u Opštu bolnicu u Smederevu.

– Pogodio ga je u desni lakat, plućno krilo, slezinu i debelo crevo. Bilo je kritično, gubio je krv, ali se sada lepo oporavlja. Njih je sada četvoro iz Orašja tamo u bolnici, ali samo njega za sada prebacuju za Smederevo, bio je mnogo hrabar, ponosan sam na njega – kaže otac:

– Od naše dece koju je ubio i ranio niko ga nije poznavao, to su mi svi oni rekli. Kažu da su ga neki drugari njegovi znali i zezali kad je bio mali, ali niko od onih koje je pobio. Ta deca sa njim ništa nisu imala.

Mladiću koji se oporavlja već 25 dana najteže pada što više neće videti svoje prijatelje.

Žal za prijateljima

– On je sad dobro, raspoložen, komunikativan, ali rane će proći za par meseci ili godinu, ali žal za prijateljima ko zna kad. Taj oporavak tek treba da prođe i da se sa tim bori, svi ćemo mu u tome pomoći – kaže njegov otac.

Podsetimo, osumnjičeni U. B. koji je osam porodica u dva sela kod Smedereva i Mladenovca zavio u crno, iz pritvora u Smederevu prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu gde mu slede psihijatrijska veštačenja.

On je uhapšen jutro posle zločina u mestu Vinjište kod Kragujevca gde se krio, a na saslušanju je priznao zločin i kao motiv naveo da su “on i njegova porodica bili omalovažavani”.

Saslušavaju se taksista i trudnica

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu sutra će, kako saznaju mediji, biti saslušana trudna putnica iz taksija koji je, kako se sumnja, ubica oteo nakon masakra, a dan kasnije, u sredu, zakazano je i svedočenje taksiste.

Prilikom bekstva je, da podsetimo, na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca U. B. uleteo u taksi vozilo u kojem se nalazila stranka.

– On je pod pretnjom ručnom bombom naterao taksistu da ga odveze do Vinjišta, a stranka je sve vreme bila u automobilu. Oni su uspeli iz svega da izađu nepovređeni, a sve zahvaljujući pribranosti taksiste – podseća izvor medija.