OTAC (28) NAMERNO OTROVAO SINA (2) I SEBE! Evo šta je uzrok bizarnog postupka

 OTAC (28) NAMERNO OTROVAO SINA (2) I SEBE! Evo šta je uzrok bizarnog postupka

Muškarac (28) koji se zajedno sa svojim sinom (2) otrovao sa sonom kiselinom u mestu Vašarište, nakon što se posvađao sa suprugom, sumnjiči se da je pokušao da izvrši ubistvo i samoubistvo.

Kako se saznaje, otac je prvo dao detetu da popije sonu kiselinu, nakon čega je i sam uradio isto.

– U Opštu bolnicu u Pirotu preksinoć oko ponoći primljeni su muškarac (28) i dvogodišnje dete zbog trovanja kiselinom. Zbog težine povreda, opekotina po licu i usnama, ali i povreda jednjaka i želuca, obojica su sanitetom transporotvana u niški Klinički centar. Muškarac je u teškom stanju, lekari mu se bore za život – potvrdili su za medije u pirotskoj policiji.

Meštani kažu da otac uopšte ni ne živi u tom naselju, niti u okolini.

– Na tom mestu koje zovemo Vašarište, skuplja se omladina iz kraja. Sede uveče, druže se i ćaskaju. Tog čoveka sa detetom ne poznajemo, ne stanuje ovde uopšte. Mislimo da je u ponedeljak uveče došao odnekud tu sa sinom – kažu stanovnici ovog dela Pirota i dodaju da se u tom naselju nalaze samo dve kuće.

– Sumnja se da je prvo dao detetu kiselinu, pa je on popio. Sve se desilo zbog toga što se posvađao sa ženom i zbog poremećenih odnosa u porodici. Čuli smo da ga je ona ostavila, pa je hteo da napravi katastrofu da bi žena patila. Verovatno je hteo da joj se osveti – rekao je sagovornik “Kurira” i dodaje da je čista sreća što je dečak ostao živ.

Životno ugrožen

Kako saznaje Kurir, otac je hospitalizovan i nalazi se na intenzivnoj nezi Kinike za endrokrinologiju UKC Niš.

– Primljen je sa teškim korozivnim promenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem sone kiseline. Urađene su sve dijagnostičke procedure i data je sva terapija po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svestan, ali zbog stepena i vrsta povreda, još uvek je životno ugrožen – rečeno je u UKC Niš.

Mališan se nalazi u Urgentnom centru na pedijatriji, gde lekari konstantno prate njegovo zdravstveno stanje.

– On ima opekotine i promene kože lica i usta, a lekari će narednih dana odlučivati o daljim postupcima i toku lečenja – dodali su oni.