OSTALA INVALID NAKON TRETMANA KIROPRAKTIČARA! Žalila se na bolove u vratu, a onda zbog nestručnog lica doživela SRČANI I MOŽDANI UDAR!

 OSTALA INVALID NAKON TRETMANA KIROPRAKTIČARA! Žalila se na bolove u vratu, a onda zbog nestručnog lica doživela SRČANI I MOŽDANI UDAR!

Foto: Shutterstock

Žena koja je ostala paralizovana nakon što joj je kiropraktičar pokidao arterije vratila se kući posle osam meseci napornog lečenja.

Diplomkinja sa Južnog univerziteta Džordžija Кejtlin Džensen u Americi (29) pretrpela je četiri puknuća arterija koje su dovele do srčanog i moždanog udara nakon što je rutinski tretman 2022. pošao užasno po zlu.

Кejtlin, koja je diplomirala hemiju i biologiju, otišla je kod doktora u Džordžiju nakon što se požalila na bolove u leđima i vratu nakon dugih sati učenja. Međutim, nakon što joj je lekar namestio vrat ubrzo joj je pozlilo i prevezena je u bolnicu.

Кejtlin je primljena u centar za traumatologiju nakon što je pretrpela krvarenje na mozgu koje je izazvalo moždani udar. Bila je mrtva skoro 10 minuta pre nego što je oživela, prema njenoj GoFundMe stranici.

Tokom operacije, lekari su otkrili da su joj četiri arterije otkinute.

Кejtlin je ostala u kritičnom stanju i prebačena je na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Savani u Džordžiji, gde je provela narednih mesec dana. Njene povrede ostavile su joj ograničeno kretanje tela nakon što nije mogla da govori, hoda, jede, pa čak i da diše bez pomoći.

Njena majka Darline otkrila je da je spavala u ćerkinoj spavaćoj sobi u bolnici kako bi bila sigurna da se Кejtlin ne zadavi u snu. Prebačena je u drugi klinički centar u septembru kako bi započela fizikalnu terapiju i na kraju je otpuštena 16. februara.

Njena GoFundMe stranica prikupila je izuzetnih 166.301 dolara za njen novi dom koji je posebno prilagođen njenim potrebama kao što su rampe, ograde i stolice za tuširanje.