“OSETIO SAM DA MI KOLENO BEŽI, BACIO SAM SE NA POD I PRAVIO SE MRTAV” Upucani mladić ispričao kako su Uroša pozvali na piće, a onda je on viknuo…

 “OSETIO SAM DA MI KOLENO BEŽI, BACIO SAM SE NA POD I PRAVIO SE MRTAV” Upucani mladić ispričao kako su Uroša pozvali na piće, a onda je on viknuo…

Foto: Srbija danas/MUP/Društvene mreže

Devet dana posle stravičnog masakra koji se dogodio u Mladenovcu, a u kom je nastradalo osmoro, a ranjeno 14 ljudi, iz bolnice je izašao mladić (22) iz Malog Orašja, koji je tokom pucnjave zadobio teške povrede noge. On je zbog komplikovanih rana imao operaciju i stavljena mu je šipka, a njegov oporavak će trajati njamanje godinu dana, sve dok ne bude mogao ponovo da stane na noge i prohoda.

Mislio da je šala

Preživeli je za Kurir ispričao šta se kobne večeri, 4. maja, dogodilo u Malom Orašju, kao i kako je uspeo da preživi krvavi pir pomahnitalog Uroša Blažića (21), koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio masovno ubistvo.

– Ja sam te večeri došao kod spomenika u selu malo pre pucnjave, završio sam smenu na poslu i došao sam sa drugarom kolima do tamo. Ubrzo nakon toga se sve izdešavalo. Prvo sam pomislio da se neko šali i da puca iz vazdušnog pištolja. Međutim, kako je krenula vriska, razumeo sam šta se dešava i krenuo da sklanjam decu koja su bila tu i da im vičem da beže – počinje svoju ispovest i dodaje:

– Prvo je krenuo da puca na nas sa nekih petnaestak metara, meni je pucao u nogu, pa sam ja počeo da bežim. Samo par metara kasnije osetio sam kako mi koleno “beži” i da neću biti u stanju da mu pobegnem, pa sam se bacio na pod i pravio se da sam mrtav. U celoj toj situaciji, moj mlađi brat koji je bio tu, počeo je da me podiže i nosi, ali sam uspeo da ga ubedim da beži i da se spasi. Ne znam kako bih podneo da je on nastradao pokušavajući mene da izvuče odatle.

Tokom pucnjave u Malom Orašju, kako kaže ovaj hrabri mladić, bilo je preko 15 mladih ljudi koji su se tu skupili.

Zvali smo ga na piće

– Ja ne poznajem tog momka što je pucao, a ne znam ni da li ga iko iz našeg društva poznaje. Kada smo ga ugledali sa puškom, neko ga je čak i pozvao da dođe sa nama da popije piće, a onda je on viknuo kako će sve da nas pobije i krenuo na nas – prepričava nezapamćen događaj sagovornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *