OPŠTE SLAVLJE U LISIČANSKU, NAROD PLAČE OD SREĆE: Čečeni i Kozaci se grle kao braća, ruske zastave na svakom koraku! (VIDEO)

 OPŠTE SLAVLJE U LISIČANSKU, NAROD PLAČE OD SREĆE: Čečeni i Kozaci se grle kao braća, ruske zastave na svakom koraku! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen

Združene savezničke snage – ruska vojska, Kozački puk, borci samoproklamovane LNR i borci “Ahmat-sila” danas su osvojili strateški ukrajinski grad Lisičansk, poslednje uporište ukrajinskih trupa u Luganskoj oblasti.

Njegovim osvajanjem, Luganska oblast Ukrajine je praktično pod punom kontrolom Rusije, odnosno samoproklamovane LNR.

U gradu je slavlje ruskih trupa, može se videti isticanje ruskih i čečenskih zastava na važnije zgrade i mesta širom grada. Ukrajinske trupe su napustile grad i za sobom su minirale važne strateške saobraćajnice koje vode prema zapadnom delu zemlje – Bahmutu i Siversku.

Združene snage su najpre opkolile grad sa juga i severa, a onda je počeo silovit prodor u jezgro strateškog mesta. Ukrajinske trupe su pružale snažan otpor nekoliko dana, ali je on danas potpuno ugušen.

Predao se veliki broj ukrajinskih vojnika, prema ruskim izvorima čak 6.000, a mnogi su pobegli i napustili grad pre njegovog opkoljavanja.

Na video snimcima gde ruski vojnici proslavljaju pobedu može se čuti: “Lisičansk je naš!”, “Ahmat-sila, Kozaci-sila! Ljubav!” Na snimcima se vide borci Kozačkog puka i borci Ramzana Kadirova.

Snage LNR i ruska vojska planiraju da do kraja dana kako kažu “oslobode” Belogorovku u blizini Lisičanska, rekao je pripadnik 6. kozačkog puka “Platov”.

Ruske trupe su zaplenile i veliku količinu zapadnog naoružanja poslatog ukrajinskim trupama za odbranu Lisičanska.

Foto: Liveuamap/Printscreen

Na pojedinim snimcima može se videti kako stanovnici Lisičanska u suzama radosnicama dočekuju ruske trupe.