OPŠTA PANIKA U PORESKOJ UPRAVI! Posle miševa i pacova, pojavila se ZMIJA otrovnica! Nastala bežanija!

 OPŠTA PANIKA U PORESKOJ UPRAVI! Posle miševa i pacova, pojavila se ZMIJA otrovnica! Nastala bežanija!

Foto: UIO BiH

Zaposleni u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) premešteni su u drugi objekat u Banjaluci pošto je u jednoj od službenih prostorija ove institucije otkrivena zmija.

Zmiju je primetila jedna službenica kada je želela da sedne za svoj radni sto. Iako službenici UIO nisu sigurni o kojoj je zmiji reč, pretpostavlja se da je u pitanju otrovnica. Potom je usledila panika, pa je svih 25 službenika iz Grupe za prinudnu naplatu i Grupe za tarifu, vrednost i poreklo robe napustilo ove radne prostorije, piše N1 Sarajevo.

– U prostorije Glasa u Banjaluci smešten je deo službenika UIO zaposlen u Regionalnom centru Banjaluka. Reč je o staroj zgradi, koja bi uskoro trebalo da bude srušena. U proteklim godina u ovim prostorijama bio je veliki broj pacova i miševa koji su najčešće izlazili iz klima uređaja postavljenih na plafonima.

Pretpostavlja se da su se zmije pojavile u ovom objektu upravo zbog velikog broja glodara, a u ovom trenutku nije poznato da li u objektu ima više zmija.

– Službenici UIO pozvali su nadležne službe koje bi uskoro trebale da dođu u prostorije Glasa i izvršiti pregled i obezbediti sigurnost prostorija za dalji rad – naveli su iz UIO BiH. UIO je prema Zakonu o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH locirana sa Sedištem UIO u Banjaluci, te u četiri  centra – Banjaluka, Sarajevo, Mostar i Tuzla.

Izvor: N1 Sarajevo