OPŠTA HISTERIJA U GRČKOJ Na čuvenoj plaži iz mora izlazi velika zmija, uznemirava turiste, a ovo je najveći problem (VIDEO)

 OPŠTA HISTERIJA U GRČKOJ Na čuvenoj plaži iz mora izlazi velika zmija, uznemirava turiste, a ovo je najveći problem (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/eviaivima vima

Velika zmija izašla je iz mora i poprilično preplašila kupače na jednoj plaži na Eviji.

Nemila scena zabeležena je prema navodima lokalnih medija na plaži Almiropotamosa. Na snimku se inače vidi balkanski smuk, koji je bezopasna zmija, međutim, prisustvo velikog gmaza na plaži uznemirilo je turiste.

Lokalni mediji navode da zmija poslednjih dana često dolazi na plažu u blizini malog pristaništa. Predsednik mesne zajednice Hristos Gocis odmah je stigao i pokušao da uhvati zmiju koja je pobegla na stene.

Smuk inače dostiže dužinu od 120 cm, ima malu glavu, maslinaste je boje sa crnim mrljama na leđima i belom na stomaku. Rep mu je veoma tanak i dostiže 30 cm tokom jesenjih i zimskih meseci.

Živi u šumama i sušnim predelima Albanije, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i na mnogim grčkim ostrvima kao što su Кrit, Evija, Кitira…

Njegova hrana uključuje male gmizavce, glodare, ptice… Smuk se ne smatra opasnom zmijom jer nema otrov, ali može napasti ljude ako je direktno ugrožen.

Ovo nije prvi put da turiste i meštane uznemiri prisustvo zmije.

Zamenik gradonačelnika snimio je pre nekoliko dana smuka koji je plivao pored njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *