“OPSADNO STANJE, DŽIPOVI, MARICE…” Blažićev brat od ujaka detaljno ispričao sve – zbog ovog i on ostaje iza rešetaka

 “OPSADNO STANJE, DŽIPOVI, MARICE…” Blažićev brat od ujaka detaljno ispričao sve – zbog ovog i on ostaje iza rešetaka

Foto: Youtube printscreen RTVTK/Društvene mreže

Mladić (19) je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i detaljno izneo odbranu, posle čega mu je određen pritvor.

Mladić (19) iz Kragujevca, brat od ujaka osumnjičenog Uroša Blažića (21), koji je 4. maja u selima kod Mladenovca i Smedereva ubio osmoro, a ranio 14 ljudi, uhapšen je u proširenoj istrazi Višeg javnog tužilaštva u Smederevu zbog nelegalnog oružja.

OTAC, UJAK, BRAT OD UJAKA… Ko je sve uhapšen od rodbine Uroša Blažića i šta im se stavlja na teret

ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI MASAKRA KOD MLADENOVCA! Rođaku masovnog ubice određen pritvor zbog sumnje na saučesništvo?

UHAPŠEN JOŠ JEDAN ČLAN PORODICE UROŠA BLAŽIĆA: Mladić (19) mu obezbedio oružje za masakr u Mladenovcu?

Zajednički rad

Uroš Blažić je, podsetimo, dan nakon masakra u školi na Vračaru iz “kalašnjikova” ubio prvo petoro mladih koji su slavili đurđevdanski uranak kod spomenika u Malom Orašju, da bi potom otišao do rodne Dubone i ispred škole ubio još troje – brata, sestru i njihovog druga. Osumnjičeni za masakr je potom pobegao, a kod rampe Mali Požarevac upao je u taksi u kom je bila putnica i naredio taksisti da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde mu živi ujak, koji je nakon zločina takođe uhapšen u okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Mladić je na saslušanju u nadležnom tužilaštvu detaljno izneo svoju odbranu.

– Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u petak 9. juna uhapšen je i zadržan mladić (19) iz Kragujevca, brat od ujaka okrivljenog Uroša Blažića, protiv koga se vodi postupak zbog krivičnog dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Mladić je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Blažića, njegovog oca i ujaka – stoji u saopštenju VJT u Smederevu.

Cilj je utvrđivanje i razjašnjavanje svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristila okrivljena lica.

Kako se dalje navodi u saopštenju, mladići se na teret stavlja da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Kako Kurir saznaje, njemu je nakon saslušanja Viši sud u Smederevu odredio pritvor do 30 dana.

Nismo mogli nos da promolimo

Meštani Vinjišta kod Kragujevca kažu da su prvo bili šokirani hapšenjem Blažićevog, a da su sad još više šokirani hapšenjem njegovog sina.

– Iskreno, mi smo se jako začudili i šokirali kad je taj Uroš Blažić, koji je često dolazio tu kod rođaka, pobio toliko dece, a nismo imali pojma da komšija i njegov sin imaju oružje – kažu komšije i dodaju da meštani sada izbegavaju tu porodicu.

– Proizvodnja radi, firma i dalje funkcioniše, ali i njih je sramota, pa retko izlaze. Nije kao pre masakra, družili su se, bili cenjeni i poštovani, a sad je sve to drugačije. Kad je hapšen, bilo je opsadno stanje u selu, džipovi, marice, nisi mogao nos da promoliš na ulicu, a sad u petak bilo je manje policije – objašnjavaju komšije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *