ONI SU IM OKRENULI LEĐA! Belivuk i Miljković danas OČI U OČU sa svedocima-saradnicima, pojačane mere obezbeđenja ispred specijalnog suda

 ONI SU IM OKRENULI LEĐA! Belivuk i Miljković danas OČI U OČU sa svedocima-saradnicima, pojačane mere obezbeđenja ispred specijalnog suda

Foto: Profimedia

Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić trebalo bi u Specijalnom sudu prvi put javno da otkriju zločine za koje se tereti Belivukov klan

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se održava suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i članovima njihove kriminalne grupe koji su optuženi za otmice, mučenje, kasapljenje i ubijanje žrtava, a na zakazanom ročištu svedoci-saradnici trebalo bi prvi put javno da otkriju sve tajne klana.

Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić postali su svedoci i nagodili se s Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za blažu kaznu. Trojica svedoka-saradnika odlučili su da ispričaju sve o zločinima ove kriminalne organizacije, koja se godinama unazad skrivala pod paravanom navijačke frakcije Principi.

Pojačano obezbeđenje

– Belivuk i Miljković danas će se sresti oči u oči sa svedocima-okrivljenima. Dojučerašnji kumovi, prijatelji i saradnici od najvećeg poverenja naći će se u istom delu sudnice, pa samim tim nesumnjivo da će atmosfera u tom delu sudnice biti izuzetno napeta – kaže sagovornik Kurira.

– Očekuje se da broj pripadnika koji čuva članove kriminalne grupe bude udvostručen i da budu još veće i rigoroznije mere obezbeđenja, jer ne treba ništa prepustiti slučaju. Ne treba zanemariti činjenicu da se radi o grupi koja je brutalno ubijala ljude, kao ni činjenicu da je Belivuk, kada je video prvi put Hrvatina i Spasojevića, opsovao rečima “pi*ke” i negodovao zbog njihove izdaje pred svima u sudu – navodi izvor.

Dodatna stvar koja će svakako uznemiriti svedoke-saradnike biće i pitanja koja mogu da im postavljaju njihovi bivši prijatelji.

– Belivuk i Miljković su, navodno, jedva čekali ovu priliku kako bi mogli da ispituju i izrešetaju svoje prijatelje koji su im okrenuli leđa. Napeta i neprijatna situacija se očekuje, a ono što je izvesno jeste da, kada okrivljeni postavljaju pitanja, moraju da uđu u deo sudnice u pratnji čuvara, u kome su smešteni i svedoci-saradnici – objašnjava izvor i dodaje da ostaje da se vidi da li će iz bezbednosnih razloga ostati ta praksa.

Pročitaj još