ONA ZNA SVE TAJNE DEČAKA-UBICE? Krucijalne informacije za istragu: Ne prestaje da plače, zbrinuta je i nalazi se OVDE

 ONA ZNA SVE TAJNE DEČAKA-UBICE? Krucijalne informacije za istragu: Ne prestaje da plače, zbrinuta je i nalazi se OVDE

Foto: Shutterstock/društvene mreže

Dokazalo se da dečak-ubica (13) koji je počinio nezapamćen zločin u Srbiji, i to u školi “Vladislav Ribnikar”, nije bio maltretiran od strane svojih drugara. I dok je i dalje motiv za surova ubistva koje je počinio nepoznat, i dok u jednoj klinici dečak ne pokazuje znake kajanja za svoja zlodela, i dok se raspreda koja je odgovornost njegovih roditelja i da li ona postoji… zaboravili smo na još jedan uništen mladi život

Dečak-ubica ima mlađu sestru, a posledice koje će na nju ostaviti bratovljev krvavi pir možemo samo da zamislimo.

Šta do sada znamo?

Devojčica stara deset godina je išla u istu osnovnu školu kao i njen brat monstrum, a u trenutku masakra nalazila se u učionici blizu kabineta istorije – baš onog kabineta u kome je dečak ubijao.

– Mlađa sestra dečaka-ubice je u jako teškom stanju, ona ne prestaje da plače, bila je u školi kada se sve desilo i sve zna… Ona je prebačena u porodicu bliskih tođaka gde će ostati do daljeg. Obezbeđena joj je stručna podrška psihologa, pedagoga, lekara – rečeno je iz nadležne socijalne službe za “Novosti”, neposredno nakon zločina.

Kako se navodi, devojčica je u 8 sati ujutru imala čas klavira, a pred sam kraj kad je saznala za pucnjavu, i kad je čula ime svog brata, nije mogla da dođe sebi. Ubrzo nakon toga, izašla je iz škole u koju se verovatno nikada neće vratiti. Bar ne u “Ribnikar”.

Ono što je činjenica jeste da se sestra masovnog ubice nosi sa ozbiljnim teretom i neverovatnom traumom. O tome je govorila socijalna radnica Ana Stanković za televiziju K1:

– Sestra je preživela traumatsko iskustvo. Jako je važno da ona bude zbrinuta na pravi način. Očigledno je nadležni Centar za socijalni rad nju i zbrinuo u sredinu koja je za nju u ovom momentu najsigurnija, a to je porodica srodnika. Sa njom će trebati puno rada na prevazilaženju traume, generalno dugotrajna psihološka pomoć i podrška. Nemam informaciju da je bila žrtva njegovog šikaniranja.

Upravo se sestra navodi kao potencijalni “ključni svedok” koji bi mogao da pruži neke krucijalne informacije kako bi se došlo do motiva jezivog zločina, ali i da otkrije da li je bilo ikakvih naznaka da se nešto tako sprema.

Dan pred masakr proveli zajedno

Prema svedočenju majke, ceo dan pred masakr sestra je provela zajedno sa bratom kod babe i deke, da bi se tek u večernjim satima vratili kući.

Oni su čak i delili spavaću sobu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *