ONA JE ODBILA DA NERMINU ZABRANI PRILAZAK NIZAMI Protiv sutkinje formiran predmet – ovo su detalji (FOTO)

 ONA JE ODBILA DA NERMINU ZABRANI PRILAZAK NIZAMI Protiv sutkinje formiran predmet – ovo su detalji (FOTO)

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTV BiH formirala je predmet protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca koja je odbila da odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac, saznaje portal Dnevnog avaza.

To se navodi u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za ovaj portal.

– Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke – navedeno je za Dnevni avaz iz VSTV BiH.

Sarajevski portal podseća da je trostruki ubica Nermin Sulejmanović pre nekoliko dana brutaln likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još dve osobe i tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Navodi se da je samo četiri dana pre tog zločina sudija Opštinskog suda u Gradačcu Lejla Numanović donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera, od kojeg je pobegla, prijavila za nasilje.

Dnevni avaz navodi da to koliko je pažnje i vremena sutkinja posvetila ovom slučaju ilustruje i obrazloženje u rešenju.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se vidi da je rešenje, ili barem jedan njegov deo, napisano tako da je iskopiran deo rešenja druge osobe. Naime, u delu rešenja odjednom se, ničim izazvano, pojavljuje ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja, umesto imena Nermina Sulejmanovića.

Da se radi o slučaju prijave Nizame Hećimović dokazuje i pojavljivanje njenog imena u obrazloženju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *