ON JE “GLAVNI EGZEKUTOR ŠKALJARACA” Hitna akcija policije – Veljin vojnik otkrio detalje: Bio je zadužen za smrt

 ON JE “GLAVNI EGZEKUTOR ŠKALJARACA” Hitna akcija policije – Veljin vojnik otkrio detalje: Bio je zadužen za smrt

Foto: ekarta.me

Crnogorska policija jurtos je izvršila pretrese povodom ubistava Damira Hodžića i Adisa Spahića sa kojima se povezuju Veljko Belivuk i Marko Miljković, a prema tvrdnjama svedoka-saradnika u slučaju protiv Belivukovog klana, Bojana Hrvatina, policija nastavlja da istražuje upravo ubistvo glavnog egzekutora škaljarskog klana!

– Hrvatin je na suđenju otkrio ko je zaista bio šef škaljarskog klana posle ubistva glavnih ljudi ove grupe u Atini, Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, a kao “glavnog pucača” označio je Damira Hodžiča – kaže izvor Kurira.

Naime, dok je pričao o pripremi i samom ubistvu Lazara Vukićevića 14. oktobra 2020. godine, kad se navodno dogodila i otmica Kapetana, Hrvatin je objasnio zbog čega su Belivuk i Miljković boravili u Crnoj Gori i koliko im je akcija tamo bila važna.

– U to vreme se saznaje da je Mile Kapetan, posle ubistva u Atini preuzeo klan sa Jovanom Vukotićem i da je šef Šarcu i Vukićeviću – rekao je Hrvatin i naveo da nekoliko dana pre ubistva Vukićevića Belivuk, Miljković i Janković odlaze u Crnu Goru na sastanak sa Kapetanom predstavljajući se lažno.

– Plan je bio da se predstavi da je Kapetan oteo Belivuka i da se tako namame Vukićević i Šarac. Miljković mi je rekao da bi sa Kapetanom trebalo da bude i Kasap (kasnije ubijeni Damir Hodžić), škaljarski ubica – ispričao je.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Uprava policije (UP), inače, za ubistva Hodžića i Spahića sumnjiče navodne saradnike kavačkog klana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića, a sada su procesuirana još dvojica muškaraca iz Crne Gore.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona – EUROPOL, Specijalno policijsko odeljenje, uz logističku i opetativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mere i radnje u okviru uviđaja u dva krivična predmeta – kazao je specijalni državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *