OLUJNI VETROVI, A OVDE I SNEG! Nova najava RHMZ ne obećava – čeka nas stravičan preokret vremena (FOTO)

 OLUJNI VETROVI, A OVDE I SNEG! Nova najava RHMZ ne obećava – čeka nas stravičan preokret vremena (FOTO)

Na sajtu Republičkog meteorološkog zavoda jutros je najavljeno da se danas očekuje prolazna kiša uz manji pad temperature, a početkom naredne sedmice sledi jako zahlađenje.

– Danas dolazi naoblačenje s kišom uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom. Sutra će biti pretežno sunčano i toplo, a kasnije posle podne sledi postepeno naoblačenje – navode iz RHMZ.

U ponedelјak će biti pretežno oblačno s kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlјe.

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.

– U utorak će biti promenlјivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim plјuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana se očekuje slablјenje vetra. U sredu i četvrtak se očekuju jutarnji mrazevi, koji će na dva metra biti slabog intenziteta (od -3 do 0 stepoeni), a pri tlu izraženiji (sa temperaturom mestimično i nižom od -5 stepeni) – kažu iz RHMZ.

Foto: Printscreen RHMZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *