“OKRENUO JE PUŠKU KA MENI, POČELA SAM DA BEŽIM” Oči u oči sa Urošem Blažićem – ona je preživela, njen brat nije

 “OKRENUO JE PUŠKU KA MENI, POČELA SAM DA BEŽIM” Oči u oči sa Urošem Blažićem – ona je preživela, njen brat nije

Mesec dana je prošlo od stravičnog masakra u selima Malo Orašje i Dubona, kod Mladenovca, kada je Uroš Blažić hicima iz automatske puške usmrtio osam, a ranio 14 godina. Kobnog 4. maja, jedna devojka je uspela da se spasi od pomahnitalog ubice, u čijem je krvavom pohodu stradao njen rođeni brat.

Sestra ubijenog mladića bila je svedok krvavog pira u Duboni.

DA LI ĆE OVO DA NAM DA ODGOVOR NA PITANJE ZAŠTO JE UROŠ POBIO SILNU DECU? Tužilac otkrio najnovije detalje iz istrage

“UGASIO NAM JE KUĆE, DECU NAM JE POBIO” Potresna ispovest majke jedne od Uroševih žrtvi: Ležali su tamo krvavi, ranjeni i u mraku

ODAKLE UROŠU ORUŽJE KOJIM JE POČINIO MASAKR? Završena DNK i balistička veštačenja – čeka se samo ovo

– Bila sam u Orašju pre pucnjave, odatle sam otišla sa dve drugarice do Dubone. One su izašle i zadržale se nekih 10-15 minuta – počinje priču devojka koja je uspela da pobegne od napadača iz Mladenovca.

Ona opisuje trenutak kada se Uroš Blažić pojavio s puškom u ruci.

On se pojavio niotkuda, istrčao je iz kola i rekao svima koji su bili ispred škole da legnu dole, ali ga niko nije shvatio. Tada je počeo da puca po njima i videla sam ih kako padaju na zemlju. Tek sam tada shvatila da je situacija ozbiljna – kaže ova hrabra devojka.

Ona ističe da je Uroš bio parkiran par metara iza nje, a da je ona čekala drugarice da završe i da krenuo nazad.

– Nosio je nešto nalik pušci u rukama, nisam videla tačno šta. Tada se okrenuo prema meni i krenuo da nišani pušku prema meni. Počela sam da bežim, ne znam ni sama kuda, zatvorila sam se u neku staru kućicu i pozvala policiju.

Tada je počela drama koja je trajala 40 minuta.

– Pozvala sam policiju i žena je počela da priča sa mnom. Pokušavala je da me smiri, pitala me je razna pitanja, ali ja sam počela već da se plašim da će me čuti i da će doći da me ubije. Zaćutala sam tada, a ta žena me zamolila da dišem malo glasnije da bi znala da sam živa. Tek posle 30-40 minuta začula sam prve sirene i onda su mi rekli da mogu da izađem – završila je potresena devojka.

Podsetimo, u krvavom piru Uroša Blažića stradalo je osam osoba, dok je 14 osoba ranjeno. Kobne večeri, Uroš je pucao iz automatske puške. On je na saslušanju ispričao da je kobne večeri hteo da zaplaši stanovništvo.

Njemu je u petak produžen pritvor za još 30 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *