“ODVEZLI SU GA POD SIRENAMA, NOSILI SU GA KAO MAČE, PALE SU MU I RUKE I NOGE!” Strašni detalji tragedije u Vladičinom Hanu

 “ODVEZLI SU GA POD SIRENAMA, NOSILI SU GA KAO MAČE, PALE SU MU I RUKE I NOGE!” Strašni detalji tragedije u Vladičinom Hanu

Foto: Srbija Danas

U toku je ispitivanje svih okolnosti tragedije u vrtiću u Vladičinom Hanu, kada je u ponedeljak četvorogodišnji dečak progutao, najverovatnije žir sa novogodišnje jelke i ubrzo preminuo.

Direktorka vrtića, kaže da „ iz opravdanih razloga nije u prilici da daje izjave“.

U vrtiću se juče desila velika drama, prema rečima očevidaca ovog događaja.

– Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Utrčali su unutra lekari i sestre. Istrčali su noseći dečaka, koji je već bio u nesvesti. Nosili su ga kao neko mače, bile su mu pale i ruke i noge. Velikom brzinom i pod sirenama su ga odvezli – kaže jedan od očevidaca.

Podsetimo, dečak je kolima hitne pomoći prebačen u ZC Surdulica, a potom u KC Niš, gde je operisan, ali uprkos lavovskoj borbi lekara za njegov život, preminuo je.

– Dečak je primljen u popodnevnim satima u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije.

U UKC mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promenio stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova, noćas je došlo do letalnog ishoda – saopšteno je iz KC Niš.